vestnik

Remija Nafte in Beltinec

Vestnik.si, 7. 11. 2021
Jure Zauneker
Nafta je v Dekanih prav tako hitro povedla, vendar tudi ona vodstva ni uspela zadržati do konca.
Šport

V 15. krogu 2. SNL sta oba prekmurska kluba remizirala (1 : 1), Beltinci doma z Dobom, Nafta pa na gostovanju v Dekanih. "Žuti" so zapravili zmago v zadnjih sekundah.

Nogometaši Klime Tratnjek so se ob zaključku prvega dela prvenstva v Beltincih pomerili z Roltekom z Doba, pred približno 400 gledalci pa sta se ekipi razšli z neodločenim izidom 1 : 1 (1 : 0). To je bil že sedmi neodločen izid beltinskega moštva v tem delu sezone, ki ga Beltinčani zaključujejo na devetem mestu (19 točk). Chris Cener je poskrbel za veselje v beltinskem športnem parku že v 11. minuti, ko je v kazenskem prostoru prejel žogo in premagal gostujočega vratarja Gašperja Tratnika. V končnici je bil v središču pozornosti gostujoči napadalec Luka Gajić, ki je v igro vstopil v 61. minuti. V 80. minuti, ko je že premagal Zvera, mu je veselje preprečil Aleksandar Zeljković, ki je žogo izbil iz nevarne cone, v peti minuti sodnikovega podaljška pa je bil dovolj priseben, da je z zadetkom iz prostega strela svoji ekipi priigral točko.

nd beltinci, chris cener
FB ND Beltinci
Chris Cener je zadel že v 11. minuti.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Sočič, Žaler, Zeljković, Rantaša, Antolin, Raduha kap., Marič (Hari, 46), Pihler (Klobasa, 71; Kudumija, 93), Cener (Mörec, 79), Grobelnik (Džumhur, 71). Trener: Damjan Gajser.

Tudi Nafta je na gostovanju pri dekanskem Jadranu hitro povedla. Natančen je bil Bence Szabo že v 8. minuti in z minimalno prednostjo so Lendavčani odšli na odmor. A izenačujoči zadetek so dobili že v 67. minuti, ko je njihovo mrežo zatresel Žiga Perhavec. Do konca srečanja se izid 1 : 1 ni več spremenil. Nafta je na šestem mestu (23 točk). 

Nafta 1903: Galoši, Florjanc, Zana, Németh, Novinič, Korošec, Szökrönyös, Szabó (Drk, 87), Vinko kap., Stare (Burai, 71), Haljeta. Trener: Dejan Dončić.

2.-snl nafta-1903 beltinci-klima-tratnjek remi roltek-dob jadran-dekani