vestnik

Robert Vukan zastavico odložil v kot. Zakaj ni nikoli sodil Muri?

Vestnik.si, 9. 12. 2022
NZS
Robert Vukan (drugi z leve) je sodil finale Lige Evropa 2017 med ekipama Manchester United in Ajax.
Šport

Na tekmi 19. kroga 1. SNL med Mariborom in Radomljami je Robert Vukan iz Gornje Radgone še zadnjič v karieri sodil kot stranski sodnik.

Robert Vukan iz Gornje Radgone se je poslovil iz slovenskih prvoligaških zelenic ter odložil zastavico po 22 let dolgi karieri pomočnika sodnika, kjer je zbral natanko 222 tekem na najvišjem rangu tekmovanja v Sloveniji. V 1.SNL je debitiral 3. aprila 2012 na stadionu ŽAK v Spodnji Šiški na tekmi med Olimpijo in Gorico, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije (NZS).  

CU7F4953 (1)
NZS
V sodniške almanahe se je zapisal kot udeleženec prve sodniške ekipe iz Slovenije, ki jo je Mednarodna nogometna zveza imenovala za sojenje na Svetovnem nogometnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji.

V sodniške almanahe se je zapisal kot udeleženec prve sodniške ekipe iz Slovenije, ki jo je Mednarodna nogometna zveza imenovala za sojenje na Svetovnem nogometnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji kjer je sodil na treh tekmah največjega reprezentančnega tekmovanja na svetu, in sicer na tekmah v predtekmovanju Kolumbija – Japonska in Anglija – Belgija ter na tekmi osmine finala med Švico– Švedsko. 

robert-vukan
NZS
Sodil je finale Lige Evropa 2017 med ekipama Manchester United in Ajax.

Robert Vukan je bil leta 2012 uvrščen na listo mednarodnih pomočnikov sodnika, najlepše spomine pa bo ohranil na čas v sodniški ekipi Damirja Skomine, s katerim je kot njegov drugi pomočnik sodil na največjih klubskih in reprezentančnih tekmovanjih (Evropsko prvenstvo 2016 v Franciji, finale Lige Evropa 2017 med ekipama Manchester United in Ajax, turnir za Pokal Konfederacij 2017, Svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji in na največji klubski tekmi v finalu Lige prvakov 1. junija 2019 med angleškima ekipama Tottenham in Liverpool. V svoji karieri je odsodil preko 30 tekem Lige Evropa in Lige prvakov. Mimogrede: kot stranski sodnik je deloval tudi na 29 derbijih med Olimpijo in Mariborom.

ad54c4814079b179c2692ee88722a218
Nataša Juhnov
V medobčinskem društvu nogometnih sodnikov Murska Sobota, katerega član je, zato pa ni nikoli smel soditi na tekmah Mure, je bil Robert Vukan imenovan za vodjo strokovnega odbora sodnikov in sodnic ter licencirani kontrolor sojenja z najvišjo stopnjo licence pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije.

V medobčinskem društvu nogometnih sodnikov Murska Sobota, katerega član je, zato pa ni nikoli smel soditi na tekmah Mure, je bil Robert Vukan imenovan za vodjo strokovnega odbora sodnikov in sodnic ter licencirani kontrolor sojenja z najvišjo stopnjo licence pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije. Leta 2019 je prejel priznanje Zlati grb Občine Apač, ki je najvišje občinsko priznanje za zasluge v mednarodnem merilu, so še zapisali na spletni strani NZS. 

Preberite: Z danes na jutri ne gre  in  Robert Vukan bo sodil finale lige prvakov  ter Dve tekmi Mure: Zakaj sodita Skomina in Praprotnik, Vukan pa ne? 

robert-vukan sojenje nogomet
Kaj zdaj berejo drugi