vestnik

Nafta zmagala v Rogaški Slatini

Vestnik.si, 23. 10. 2021
Jure Zauneker
Nermin Haljeta se je izkazal z dvema asistencama za zadetek.
Šport

V 13. krogu 2. SNL je lendavska Nafta v Rogaški Slatini zasluženo osvojila tri točke. Končni izid je bil 1 : 3.

Rogaška - Nafta 1 : 3 (0 : 1)

Športni center Rogaška Slatina, 270 gledalcev, sodnik: Denis Šabanagić (Ljubljana).

Strelci: 0 : 1 Vinko (43), 1 : 1 Krajnc (58, 11m), 1 : 2 Szökrönyös (67), 1 : 3 Rebernik (80).

Rumeni kartoni: Ptiček, Thalisson, Lampreht; Szökrönyös, Szabo, Vinko. 

Rogaška: Vunderl, Ferčec (Andjelić, 69), Ptiček, Pirtovšek, Lampreht, Rokavec kap., Thalisson, Majcen (Neskić, 77), Muzaferović, Krajnc, Ploj. Trener: Franc Fridl. 

Nafta 1903: Galoši, Nemeth, Florjanc, Korošec, Novinič, Rebernik, Szabo, Bezjak Čuček, Szökrönyös, Haljeta, Vinko kap. (Burai, 87). Trener: Dejan Dončić.  

Nafta, ki je bila v prvem polčasu nevarnejša, je povedla malo pred odmorom. Po kombinaciji med Mitjo Noviničem, Vedranom Vinkom in Nerminom Haljeto je slednji odložil žogo za Žana Florjanca in stekel pred vrata. Florjanc je poslal visok predložek, Haljeta je streljal z glavo, vratar Lan Vunderl je žogo za kratko odbil, vendar le do Vinka, ki je pritekel z leve strani in jo poslal v daljši kot - 0 : 1. 

Rogaška je bolje začela drugi polčas in izenačila v 58. minuti po dvomljivi enajstmetrovki, ko naj bi Erik Nemeth v kazenskem prostoru z nogo v koleno udaril Alena Ploja, nekdanjega člana Nafte, ki je padel kot pokošen. Zanesljiv izvajalec z bele pike je bil Alen Krajnc, ki je zabil žogo pod prečnik - 1 : 1.  

V 66. minuti je Krajnc po uspešnem krajšem preigravanju zadel prečnik, v naslednjem napadu gostov pa je Nafta znova povedla. Marko Bezjak Čuček je podal z leve strani v kazenski prostor, branilci Rogaške so odbili žogo, ki pa jo je sprejel Daniel Szökrönyös in potem z merjenim strelom z levico krasno zadel desni zgornji kot vrat domačih - 1 : 2. 

lendava, nogomet, nk-nafta1903, nk-roltek-dob
Jure Zauneker
Med strelce se je tokrat vpisal tudi Mihael Rebernik.

V 80. minuti je Nafta potrdila status boljšega nasprotnika v tem srečanju. Haljeta je med dvema branilcema Rogaške idealno zaposlil vtekajočega Mihaela Rebernika, ki mu je Vunderl že skoraj odvzel žogo, vendar se Rebernik ni pustil zmesti in je z vztrajnostjo po še enem preigravanju iz bližine pospravil okroglo usnje v mrežo - 1 : 3.

Nafta je trenutno na 7. mestu z 19 točkami, Vinko pa z 9 goli na 2. mestu lestvice strelcev. V petek ob 18. uri bo v naslednjem krogu na vrsti veliki prekmurski derbi: Nafta 1903 - Beltinci Klima Tratnjek. 

nafta, beltinci
Aleš Cipot
Nafta : Beltinci

2.-snl rogaška nafta