vestnik

(FOTO) Rokometni superpokal: Zaslužena zmaga Gorenja

Vestnik.si, 5. 9. 2022
Jure Zauneker
Superpokal med RK Celje pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje.
Šport

Nova športna dvorana v Gornji Radgoni je doživela slavnostni krst z rokometnim spektaklom. V superpokalu Slovenije sta se pomerili naši dve najboljši moštvi, Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje. Zmagovalca so določili kazenski streli.

Pred 550 gledalci in obema navijaškima skupinama v razprodani dvorani je Gorenje vodilo praktično od začetka do konca, Celjani so vztrajno lovili zaostanek in le nekajkrat izenačili. Ob izteku igralnega časa so Velenjčani vodili z 32 : 31, Celje pa je imelo na voljo še devetmetrovko, ki pa jo je uspešno realiziral Ante Ivanković, tako da se je redni del končal z izidom 32 : 32 (19 : 18). Podaljška ni bilo, saj se je takoj pristopilo k izvajanju sedemmetrovk. Junak tega dela je bil vratar Gorenja Matevž Skok, ki je ubranil strele Tima Cokana, Tilna Strmljana in Mitje Janca. Na drugi strani so bili Velenjčani pri kazenskih strelih nezgrešljivi in tako po desetih letih znova postali zmagovalci superpokala. 

rokomet, superpokal, gornja-radgona, gorenje-velenje, celje-pivovarna-laško
Dani Mauko
Gorenje je zmagovalec superpokala.

Za najkoristnejšega igralca tekme je bil izbran Domen Tajnik, z 12 zadetki najboljši strelec srečanja. Pri Celjanih je največ golov, 9, dosegel Aleks Vlah. Rokometna zveza Slovenije je pred dvobojem opravila dve podelitvi. Priznanja so prejeli najboljši posamezniki minule sezone lige NLB – že omenjeni Tajnik, Sandro Meštrić iz Rika Ribnice, ki so ga trenerji izbrali za najboljšega vratarja, ter Aleksa Tufegdžić iz LL Grosista Slovana, ki je postal najboljši strelec. Ob tem so podelili pokale tudi v tekmovanju mladih. Najboljše izide v minuli sezoni je dosegel podmladek Celja Pivovarne Laško, drugo mesto je zasedlo Gorenje Velenje, tretje pa Trimo Trebnje.

gornja-radgona, rokomet, super-pokal
Jure Zauneker
Superpokal med RK Celje pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje.

rokomet, superpokal, gornja-radgona, gorenje-velenje, celje-pivovarna-laško
Dani Mauko
Gorenje je zmagovalec superpokala.

rokomet nova-dvorana gornja-radgona gorenje-velenje celje-pivovarna-laško
Kaj zdaj berejo drugi