vestnik

(S TRIBUNE) 1242

Andrej Bedek, 16. 3. 2023
Aleš Cipot
Na tekmi z Mariborom je po dolgem času zadišalo po zmagoslavnem letu 2021, ko se je prvič dvignila lovorika za slovenskega nogometnega prvaka.
Šport

Zadovoljno si je gotovo mel roke blagajnik Mure, ko je dan po objavi, da bo nov strateg postal Dejan Grabić, pogledal spletno aplikacijo, na kateri je potekala prodaja vstopnic za derbi z Mariborom.

V nekaj urah je bilo prodanih skoraj tisoč kosov dragocenega lističa, medtem ko do takrat prodaja ni tekla najbolje. Na koncu je zmago črno-belih pospremilo 3550 ljudi in gotovo še kakšen več sodeč po gneči na stopnicah južne tribune in pred točilnim pultom. Mimogrede: remi na domači tekmi s sežanskim Taborom je videlo 1242 ljudi. Damir Čontala je bil takrat že na odstrelu, energija med navijači je skopnela po sila povprečnih predstavah in izgovorih, zakaj igra nikakor ne steče.

Na tekmi z Mariborom je po dolgem času zadišalo po zmagoslavnem letu 2021, ko se je prvič dvignila lovorika za slovenskega nogometnega prvaka. Tisto leto si na tekmah v Fazaneriji lahko srečal tudi koga, ki ga nisi videl več let – medklic: leta res prinesejo svoje, še najbolj kilograme –, ali si na prostoru za zelo pomembne goste opazil koga, ki v življenju sploh še ni bil na našem kultnem stadionu. Tega navijača si običajno prepoznal po nevednosti, ko je iskal vrata vhoda na glavno tribuno. Ki jih seveda ni. Po navadi je ta osebek na stadion prihajal v koloni s somišljeniki, ki so med tavanjem zašli na posebej označen del tribune, namenjen invalidom, in svojo zagato nato reševali s skokom čez ograjo in ležerno hojo po sedežih do  VIP-prostora.

Če je imela Mura proti Kopru kvoto za zmago 2,30, bo kvota 1,10, da tistega, ki sem ga po dolgem času srečal na srečanju z Mariborom, ne bo na tekmi, in kvota 1,05, da pride na tekmo z Olimpijo v nedeljo.

Prav zvezdnik Ljubljančanov Svit Sešlar je nedavno v luči skromnega obiska njihovih tekem doma, pa čeprav so daleč prvi na lestvici, postregel z izjavo, da je z njimi skupina navijačev, ki jih spremljajo povsod. »To so tisti pravi navijači, s katerimi se imamo lepo. Zanje vem, da nam bodo vedno stali ob strani. Tisti, ki pa so 'kavč selektorji', bodo to verjetno tudi ostali. Ko bodo dobri rezultati, bodo na koncu sezone z nami. Zdaj, ko bi jih potrebovali na tribunah, pa se borimo le skupaj s tistimi pravimi navijači.« Pravih navijačev je 1242. 2.308 je »kavč selektorjev«.

s-tribune nš-mura mura dejan-grabić tekma