vestnik

(S TRIBUNE) Bo nindža želva najhitrejša?

Damjana Nemeš, 7. 11. 2020
fb Primož Roglič
Bo Roglič z zmago na Vuelti zapečatil zgodovinsko sezono za slovensko kolesarstvo?
Šport

Danes bo znano, ali so bile napovedi kolapsa in popuščanja prave ali pa bo nindža želva dvomljivcem zaprla usta in že drugo leto zapored v Madrid prispela kot najhitrejša.

Pred mesecem in pol se je končala kolesarska dirka po Franciji, na kateri sta svetovno javnost s svojimi predstavami navduševala predvsem Primož Roglič in Tadej Pogačar. Mišice fantov se še niso dodobra ohladile, ko se je začela nova tritedenska kolesarska preizkušnja. Kolesarji so se odpravili v boj za novimi etapnimi zmagami na dirki po Španiji, tudi tokrat najbolje kaže Rogliču, lahko bi rekli največjemu osmoljencu letošnje dirke po Franciji, na kateri ga je sicer zasluženo premagal rojak Pogačar. Tega v Španiji ni, saj se že pripravlja na novo kolesarsko sezono, smo pa zato lahko toliko bolj navdušeni nad Kisovčanom, ki je z zmago na kronometru ponovno oblekel rdečo majico vodilnega na Vuelti. Le sekunda naskoka je bila potrebna za zmago na 13. etapi, s čimer je Roglič upravičil vlogo favorita. Zmaga na sicer kratki, a težki preizkušnji ga je močno razveselila. S povednim vzklikom je po zadnjih metrih klanca, ki so bili po Rogličevih besedah kot zid, to tudi jasno in glasno pokazal. Pa ne le zato, ker je ponovno povsem zasluženo oblekel rdečo majico, ampak tudi zato, ker je vsem dvomljivcem sporočil, da kljub dolgi in težki sezoni še vedno zmore.

primož roglič (2)
Profimedia

Nekdanji vrhunski kolesarji, pa tudi tekmeci mu namreč ponovno napovedujejo, da bo v zadnjem tednu dirke popustil in doživel kolaps. Mnogi so se v preteklih dneh norčevali tudi iz Rogličeve oprave, saj je bil oblečen v zeleno majico z dolgimi rokavi ter rumen brezrokavnik. To je mnoge spomnilo na nindža želvo, na spletu pa ni manjkalo hudomušnih, včasih morda tudi nekoliko žaljivih komentarjev. Slovenski kolesarski as se s tem ni preveč obremenjeval, je pa vsem »komentatorjem« odgovoril v svojem slogu. Najprej z objavo fotografije, na kateri je v družbi članov svoje ekipe in jim kot »stara« nindža želva kaže pravo pot, nato pa še z zmago, s katero si je pred nadaljevanjem dirke privozil lepo prednost.

Primož Roglič Tadej pogačar
Reuters

Do konca dirke po Španiji Rogliča in tekmece čaka še ena gorska etapa z vzponom na Covatillo. Danes bo znano, ali so bile napovedi kolapsa in popuščanja prave ali pa bo nindža želva dvomljivcem zaprla usta in že drugo leto zapored v Madrid prispela kot najhitrejša.

primož-roglič kolesarstvo s-tribune