vestnik

(S TRIBUNE) (Ne)zvestoba

Rok Šavel, 16. 6. 2022
Damjana Nemeš
Pri Čardi so ob zavidljivem jubileju minuli konec tedna priredili pravcati nogometni praznik.
Šport

Nogometna tržnica je odprta in kot po napovedih se še posebej veliko dogaja pri soboškem prvoligašu.

Klub so zapustili igralci, kot so Tomi Horvat, Jan Gorenc in Klemen Šturm, ki so tvorili jedro ekipe. V črno-belem dresu ne bomo več videvali niti Marka Zalokarja, Mitje Lotriča, Marina Ljubića in verjetno tudi ne Mirlinda Dakuja. Športni direktor Denis Rajbar in predsednik Robert Kuzmič sta takoj zavihala rokave in začela zapolnjevati vrzel, ki seveda nikakor še ni povsem zapolnjena po odhodu takšnih prvokategornikov. Še posebej Horvata bo težko nadomestiti.


Žarek upanja se je pojavil ob govoricah, da naj bi se v Mursko Soboto iz Turčije vrnil Nino Kouter. Prihod 28-letnega vezista, ki je bil prvo ime šampionske Mure v sezoni 2020/21, bi gotovo zadovoljil navijače črno-belih, a očitno se je zataknilo. Kljub temu da bi pri Muri lahko postal najbolje plačani igralec, so Koutra, kot kaže, premamile druge, še mamljivejše ponudbe. Otroka Mure bi si bilo težko predstavljati v dresu Celja, kjer naj bi mu ponujali vsaj enkrat več kot pri rojstnem klubu, zato bi bilo verjetno najbolje, da še naprej igra v tujini, če mu že evro pomeni več kot črno-belo srce, ki ga je popeljalo vse do dresa s slovenskim grbom. Roko na srce, črno-belo ali kakršno koli, glede na njegova leta je tudi povsem razumno pričakovati, da bo do nogometne upokojitve skušal iztržiti še največ zase in za svojo družino. Grenak priokus pa vendarle ostaja.

Če govorimo o pripadnosti, se moramo dotakniti abrahama Murinih sosedov – martjanske Čarde, kjer se je Kouter ravno tako za kratek čas kalil kot posojeni igralec ob začetku svoje kariere. Pri Čardi so ob zavidljivem jubileju minuli konec tedna priredili pravcati nogometni praznik, na katerem se je igral nogomet, jedlo in pilo v čast amaterskemu klubu z odlično nogometno šolo, ki ga v pomurski nogometni ligi uspešno vodi nekdanji nogometaš Mure Leon Horvat.

Za vrhunec je Čarda v soboto pred verjetno več kot 1000 gledalci odigrala prijateljsko tekmo z aktualnimi državnimi prvaki – NK Maribor. Torej ne s sosedi iz Murske Sobote, za katere tudi navijači Čarde stiskajo pesti. Pri Muri ta dan niso imeli časa.

s-tribune premislek
Kaj zdaj berejo drugi