vestnik

(S TRIBUNE) Niko Kasalo

Robert Balantič, 28. 1. 2023
Aleš Cipot
V Fazaneriji imajo dovolj razlogov za zadovoljstvo, a že je pred njimi naslednji nadvse pomemben projekt – Niko Kasalo.
Šport

Mnogi mladi igralci, ki so bili blizu uresničitve sanj in so se jim te tako rekoč čez noč uničile, se v podobnih primerih niso pobrali. Pred črno-belimi je zelo odgovorna naloga.

Nogometno okolje na sončni strani Alp je takšno, da so klubi skoraj prisiljeni prodajati najboljše igralce, da lahko preživijo ali delujejo brez prevelikega stresa. Žal! To kajpada vpliva na kakovost ligaškega tekmovanja, toda denarja od televizijskih pravic, ki so v največjem delu sveta eden od ključnih virov financiranja, pri nas pač ni. Oziroma ga je zelo malo in nič ne kaže, da bi ga bilo v bližnji prihodnosti kaj več. Mura je prejšnji teden uspešno zaključila projekt 'Tio Cipot' in si z njegovim prestopom v Spezio zagotovila dodatno stabilnost, ki je v teh kriznih časih zelo pomembna. V Fazaneriji imajo dovolj razlogov za zadovoljstvo, a že je pred njimi naslednji nadvse pomemben projekt – Niko Kasalo.

kasalo ac
Aleš Cipot
Niko Kasalo je najmlajši prvoligaški debitant v zgodovini soboškega prvoligaša (16 let, štiri mesece in 14 dni), odlične predstave je kazal v slovenski kadetski (U17) reprezentanci, prislužil si je vabilo v mladinsko (U19) izbrano vrsto.

Je najmlajši prvoligaški debitant v zgodovini soboškega prvoligaša (16 let, štiri mesece in 14 dni), odlične predstave je kazal v slovenski kadetski (U17) reprezentanci, prislužil si je vabilo v mladinsko (U19) izbrano vrsto. O njem se je veliko govorilo, nanj so postali pozorni ogledniki številnih evropskih klubov in poleti se je zdelo, da ni več dvomov o tem, da bo kariero nadaljeval v Clubu Bruggeu. Vse je bilo dogovorjeno, urejale so se le še zadnje formalnosti. Muri se je obetal donosen posel, dobila naj bi okrog milijon evrov odškodnine, toda podpis pogodbe se naposled ni zgodil. Okoliščine ostajajo zavite v tančico skrivnosti, ampak dejstvo je, da se najstnik iz Lipe ni preselil v Belgijo, kmalu je doživel še en hud udarec. Prisiljen se je bil spoprijeti s poškodbo, konec septembra se je za nadarjenega mladeniča začelo mučno obdobje, ki traja že skoraj štiri mesece, toda medtem se je na njegov obraz vendarle vrnil nasmeh. Kmalu bo spet pripravljen za največje napore. In zdaj je pred Damirjem Čontalo in njegovimi sodelavci odgovorna naloga, da 17-letnega mladeniča vrnejo med žive. Na raven, na kateri je že bil, in do stopnje, ko se bodo lovci na talente spet ozirali za njim. Ne bo lahko. Mnogi mladi igralci, ki so bili blizu uresničitve sanj in so se jim te tako rekoč čez noč uničile, se v podobnih primerih niso pobrali. Veliko bo treba delati in se pogovarjati. Ob ogromni meri potrpežljivosti ter takšnih in drugačnih psiholoških prijemih. Tudi to je poslanstvo trenerjev.

s-tribune niko-kasalo
Kaj zdaj berejo drugi