vestnik

(S TRIBUNE) Operacija stadion

Tomo Köleš, 24. 1. 2021
Niko Časar
Medtem ko je kros potekal po naravni progi pri Expanu, je bil miting na stezah atletskega stadiona pri Osnovni šoli I Murska Sobota.
Šport

Atletski klub Pomurje iz Murske Sobote je lani avgusta in oktobra zelo uspešno izvedel večji prireditvi, za kar je dobil tudi pohvale Atletske zveze Slovenije.

Prva je bila 19. atletski miting Priložnost za mlade, h kateremu je spadal še 1. memorial Milana Baleka, druga velika prireditev pa je bilo državno prvenstvo v krosu, h kateremu so priključili še 54. kros občinskih reprezentanc. Medtem ko je kros potekal po naravni progi pri Expanu, je bil miting na stezah atletskega stadiona pri Osnovni šoli I Murska Sobota. Ker se je Atletski klub Pomurje izkazal kot organizator, bo tudi letos, če bodo razmere dovoljevale, dobil priložnost, da pripravi obe omenjeni prireditvi. Že 27. marca naj bi pri Expanu potekalo državno prvenstvo v krosu, 20. miting Priložnost za mlade pa naj bi bil pri prvi osnovni šoli 28. avgusta. Tradicijo organiziranja tega mitinga si pri atletskem klubu želijo obdržati tudi v prihodnjih letih. Lanski miting, devetnajsti po vrsti, je potekal po šestih letih premora. V vseh teh letih bi bilo lahko na atletskem stadionu pri OŠ I dosti več kakovostnih tekmovanj. Če ne bi na poti stalo – drevo. Oziroma nekaj dreves bližnjega parka, ki so preprečila, da bi se stadion zgradil v popolni dolžini, saj jih takrat nihče ni upal podreti.

murska-sobota, 19.-mednarodni-atletski-miting, 1
Jure Zauneker
Lanski miting, devetnajsti po vrsti, je potekal po šestih letih premora. V vseh teh letih bi bilo lahko na atletskem stadionu pri OŠ I dosti več kakovostnih tekmovanj.

V vseh teh letih bi na atletskem stadionu imeli dosti več kakovostnih tekmovanj, če ne bi bilo napoti drevo.  

Mestna občina Murska Sobota je novi atletski stadion »polovičarsko« zgradila leta 1996, tako je ta stadion s stezami, dolgimi samo 300 metrov namesto predpisanih 400 metrov, še vedno odprta rana soboške atletike. »Zaradi tega sploh ne moremo kandidirati za nobeno tekmovanje ali prvenstvo državnega ali mednarodnega ranga. Smo edina mestna občina v Sloveniji, ki nima pravega atletskega stadiona. Vsekakor bi apeliral na odgovorne v mestni občini, da dajo nekaj več pozornosti tej prelepi športni disciplini,« pravi predsednik Atletskega kluba Pomurje David Horvat. Kot pove, to ni pravi atletski stadion, ampak le šolski atletski objekt, kjer poleg mitingov in memorialov lahko potekajo le šolska športna tekmovanja. Roko na srce, ta pa razen otrok, njihovih staršev in bližnjih sorodnikov ter njihovih trenerjev in učiteljev ne zanimajo nikogar drugega. Če pa bi stadion imel 400 metrov dolge steze, kot bi moralo biti, bi tudi drugi prebivalci občine prišli pogledat vsaj nekaj najboljših slovenskih atletov, ki bi tu tekmovali. 

atleti, kros
Niko Časar
Medtem ko je kros potekal po naravni progi pri Expanu, je bil miting na stezah atletskega stadiona pri Osnovni šoli I Murska Sobota.

s-tribune atletski-klub-pomurje