vestnik

(S TRIBUNE) Pozitivni premiki

Damjana Nemeš, 18. 8. 2022
Aleš Cipot
Slovenski ženski nogomet je vse pogosteje tudi predmet vsakdanjih pogovorov.
Šport

Slovenski ženski nogomet je vse pogosteje predmet vsakdanjih pogovorov.

V zadnjem obdobju je v Sloveniji veliko pogovorov o tem, pri katerem operaterju je možno spremljati tekme domačega nogometnega prvenstva in tujih. Ker se ponudba športnih televizijskih programov med operaterji razlikuje, si športni navdušenci množično naročamo različne programske možnosti za ogled tekem najljubših športnih ekip.



Nekoliko lažje bo letos spremljati tekme slovenskega ženskega nogometnega prvenstva. Vest, da nova sezona prinaša kar nekaj sprememb, ni nova. Ob spremenjenem imenu tekmovanja, ki je sedaj ženska nogometna liga Triglav Zdravje, je novo tudi to, da se tekme prenašajo na kar dveh televizijskih programih. Poleg Sportkluba, ki je že v pretekli sezoni prenašal nekaj tekem in bo tudi v aktualni sezoni kot televizijski partner prenašal deset tekem, bodo lahko ljubitelji ženskega nogometa tekme občasno spremljali tudi na Planet TV. Prvo tekmo aktualnega prvenstva smo si na omenjenem televizijskem programu že lahko ogledali, minulo nedeljo so namreč prenašali dvoboj med ekipama Cerklje in Krim.

žnk-pomurje, žnk-olimpija
Aleš Cipot
Vse več je namreč ljudi, ki se pogosteje odpravijo na ženske nogometne tekme in z navdušenjem spremljajo razvoj nogometašinj.

Premiki na tem področju se torej le začenjajo dogajati tudi pri nas, saj ženski nogomet vse bolj pridobiva veljavo. Posledica tega je rast priljubljenosti ženskega nogometa po svetu, to kažejo tudi rekordni obiski nekaterih ženskih nogometnih tekem, odigranih na najvišjem klubskem in reprezentančnem nivoju, pa tudi podatki o gledanosti tovrstnih tekem po televiziji. Tudi sicer naj bi se komercialna vrednost ženskega nogometa v Evropi čez deset let povečala vsaj za šestkrat, bistveno na bolje bi se lahko po poročilu evropske nogometne zveze spremenila tudi baza njihovih oboževalcev.

Slovenski ženski nogomet je vse pogosteje tudi predmet vsakdanjih pogovorov. Razveseljivo je, da ne le pri tistih, ki se s športom ukvarjajo zaradi narave poklica, ki ga opravljajo. Vse več je namreč ljudi, ki se pogosteje odpravijo na ženske nogometne tekme in z navdušenjem spremljajo razvoj nogometašinj. Ta pa se kaže tudi v tem, da se v domačem okolju igra čedalje več tekem na najvišji klubski ravni.

ženski-nogomet prenosi s-tribune