vestnik

(S TRIBUNE) Pripadnost

Damjana Nemeš, 7. 7. 2022
Martin Metelko
Zadnje odločitve vodstva kluba so povzročile veliko nemira pri najbolj gorečih pripadnikih navijaške skupine Green Dragons, ki so na novinarski konferenci ob predstavitvi novega trenerja glasno izražali svoja nestrinjanja ter na koncu Riero tudi sprovocirali do te mere, da je ta konferenco zapustil.
Šport

Še bolj burno, kot bo kmalu na zelenicah, je v teh dneh dogajanje v klubskih prostorih ljubljanske Olimpije.

V slovenskih nogometnih klubih potekajo intenzivne priprave na novo sezono. Te so se začele kmalu po koncu lanske, vključujejo pa številne pripravljalne tekme, praviloma z nasprotniki iz tujih držav. Sezona za slovenske prvoligaške klube je namreč pred vrati, začela se bo že 15. julija, v drugi ligi bodo prve tekme odigrane dva tedna pozneje. Vmes bodo štirje slovenski klubi, ki so v lanski sezoni krojili vrh prvenstvene lestvice, odigrali kvalifikacijske tekme v različnih evropskih tekmovanjih. Dogajanje na zelenicah bo torej kmalu zelo pestro in vsaj za nekatere zaradi številnih obveznosti tudi naporno.



Še bolj burno, kot bo kmalu na zelenicah, pa je v teh dneh dogajanje v klubskih prostorih ljubljanske Olimpije. Klub, ki je v zadnjih letih s številnimi odhodi in prihodi nogometašev prednjačil med vsemi prvoligaši, je še bolj znan po rošadah trenerjev in strokovnega vodstva. Zadnje dogajanje, ki že meji na burleskno, se je pripetilo pred dnevi, ko je vodstvo kluba s predsednikom Adamom Deliusom na čelu odslovilo športnega direktorja Mladena Rudonjo in trenerja Roberta Prosinečkega, na to mesto pa nastavilo domala povsem neizkušenega trenerja, Španca Alberta Riero, ki ima sicer bogate igralske izkušnje.

olimpija, mura, tribune, tribuna, navijači, gledalci, stožice
Aleš Cipot
Klub, ki je v zadnjih letih s številnimi odhodi in prihodi nogometašev prednjačil med vsemi prvoligaši, je še bolj znan po rošadah trenerjev in strokovnega vodstva.

Zadnje odločitve vodstva kluba so povzročile veliko nemira pri najbolj gorečih pripadnikih navijaške skupine Green Dragons, ki so na novinarski konferenci ob predstavitvi novega trenerja glasno izražali svoja nestrinjanja ter na koncu Riero tudi sprovocirali do te mere, da je ta konferenco zapustil. Španec, ki ga nogometna javnost zaradi vsega, kar je temu športu prispeval, zelo ceni, je za enega od časopisov iz domovine pojasnil, da za stanje v klubu ni vedel in ga je vsa stvar zelo presenetila. Kljub temu naj bi v klubu ostal in skušal doseči zastavljeni cilj, to je osvojiti čim več zmag in si tako na svojo stran pridobiti navijače Olimpije.

Čeprav v Pomurju bije črno-belo srce, je kar nenavadno spremljati tovrstno dogajanje v konkurenčnem klubu z dolgoletno tradicijo. Še bolj žalostno je spoznanje, da se na vodstvene položaje v klubu, ki so ga z vnemo in srčnostjo razvijali mnogi ter prispevali k njegovim uspehom, zavihtijo ljudje, ki jim je za to malo mar in do njega čutijo pripadnost le zaradi oblasti in moči.

nogomet prestopi s-tribune