vestnik

(S TRIBUNE) Starec in žoga

Andrej Bedek, 22. 4. 2022
Pixabay
Fotografija je simbolična.
Šport

»Mali, jaz sem igral nogomet, ko tebi v peskovniku traktor še ni vžgal.«

Ko je Luka Modrić (36) s podajo z zunanjim delom nogometnega čevlja na tekmi lige prvakov z ekipo Chelsea našel napadalca Rodryga, tako da je ta žogo le pospravil v gol, mi je na misel prišel eden od mojih soigralcev malega nogometa. Spomnim se ga z ene od številnih tekem v prvenstvu puconske lige, na katerih nismo bili favoriti, saj so nas že dajala leta. In kilogrami. Nasproti nas pa običajno sami mladci, v dresih in športnih čevljih iz zadnjega kataloga, pričeske pa take, kot da bi pravkar prišli iz frizerskega salona. Vsi seveda tudi polni kondicije, ker so igrali veliki nogomet, in posebej okrepčani s posebnimi vitaminskimi napitki pred tekmo.

Eden od mladcev na tisti tekmi je bil res dober. A tudi precej aroganten. Ko je šel v napad, je med preigravanjem vedno šel naravnost na tebe z namenom, da ti okroglo usnje spravi skozi noge. Najprej mu ni uspelo pri meni, nato se je s preigravanjem spravil na omenjenega soigralca. Ta mu je prav tako odvzel žogo in jo takoj z udarcem z zunanjim delom stopala v slogu Modrića spravil do mene. Sam sem moral le ostro podati po tleh v kazenski prostor proti drugi vratnici, da jo je še eden od tistih nad 30 let zabil pod prečnik. Ko smo si (v narekovajih) starci stekli v objem, je ta soigralec mimogrede stopil do onega mladca. Zabrusil mu je: »Mali, jaz sem igral nogomet, ko tebi v peskovniku traktor še ni vžgal.«

Mladega nogometaša nato do konca srečanja ni bilo več na spregled, celo obsedel je na klopi. Zmaga je ostala doma. Ni starih ali mladih. So le dobri ali slabi. Na tekmi med Realom in Chelseajem je zadel tudi Karim Benzema (34), ki je kraljevi klub iz Madrida rešil tudi na derbiju 32. kroga španskega prvenstva v Sevilli. Benzema, Modrić in soigralci so bili ob odmoru še v izgubljenem položaju, v drugem polčasu pa so se dvignili kot feniks iz pepela. Zmagoviti gol je v 92. minuti dosegel prav Francoz in ekipo približal naslovu prvaka. Medtem se je na Otoku v igro za uvrstitev v ligo prvakov konec tedna vrnil Manchester United, potem ko je na tekmi preobratov ugnal Norwich. Vse tri zadetke za rdeče vrage je dosegel Cristiano Ronaldo.

ronaldo 3
Profimedia

Star ali bolje mlad je 37 let.

s-tribune mnenje nogomet
Kaj zdaj berejo drugi