vestnik

(S TRIBUNE) Stavim na domača, Nina in Amadeja

Andrej Bedek, 21. 11. 2020
Aleš Cipot
Amadej Maroša in Nino Kouter - danes strah in trepet za vrata Olimpije.
Šport

Reprezentančni premor je običajno najboljši trenutek, da tudi zgoraj podpisani ugiba in govoriči o razpletu tega precej nenavadnega, koronskega žogobrca. Čudni časi so in že dolgo se ni zgodilo, da sta v mladi nogometni selekciji in celo v članski po dva igralca iz tukajšnjega, črno-belega kluba, ki sta povrhu v obeh reprezentancah lahko tudi nosilca igre. Kakšen je sploh njihov recept za uspeh? Z igro od prve do zadnje minute v visokem ritmu z žogo pri nogah in neustrašnostjo. Igrati, preigravati, z drsenjem odvzeti žogo, nastaviti morda komolec, da si priboriš prostor za strel, ali skočiti visoko ob predložku.

Če v Murinem mozaiku manjkata kamenček ali dva, je precej oddaljena od velikih dejanj.

Kdo ima dodano vrednost med Pomurci pa tudi Slovenci, s katero se loči od drugih domačih igralcev v 1. SNL? Nino Kouter. Tudi selektor Matjaž Kek veliko stavi na njega. Kouter je zelo marljiv, vendar za še boljše predstave pri Muri pogreša učinkovitega strelca. Soboško najmočnejše orožje je namreč odvisno od tega, na kako visoki ravni je dnevna forma posameznikov. Če v Murinem mozaiku manjkata kamenček ali dva, je precej oddaljena od velikih dejanj. To pa je od gola in treh točk. Običajno se takrat strateg Ante Šimundža že na začetku tekme postavi v rovovsko formacijo, s katero namerava priti do remija. In predvsem ne prejeti zadetka.

Kakšen je sploh njihov recept za uspeh?

Koronska značilnost vodilne trojke – Maribora, Mure in Kopra – je še, da ima močan domači nabor igralcev, razlikuje pa se po učinku tujih nogometašev. Primorci, se zdi, imajo najbolj posrečeno kombinacijo domačih igralcev in tujcev. Kateri od tujcev bi bil lahko dodana vrednost pri moštvu iz Fazanerije? Na začetku sezone je bil to Andrija Filipović, a je tako rekoč že ugasnil. Trenutno je v krizi tudi Luka Bobičanec. Navsezadnje tudi Olimpija s svojo falango tujcev ni premagala nobenega tekmeca iz zgornje polovice lestvice. Da bo gostovala v Fazaneriji. Ključno vprašanje pred nadaljevanjem prvenstva je zato: bodo jeziček na tehtnici za naslov prvaka tujci? Ne. Stavim na domača, Koutra in Amadeja Marošo.

nino-kouter mura amadej-maroša
Kaj zdaj berejo drugi