vestnik

(S TRIBUNE) To bo nekaj najslabšega, kar se lahko zgodi Muri in njenim navijačem

Tomo Köleš, 7. 5. 2022
Jure Zauneker
Še bolj skrb vzbujajoče pa je, da se bo ob napredovanju Goričanov v prvo ligo vrnila tudi njihova ultra navijaška skupina Terror Boys.
Šport

V primerjavi s prvo slovensko nogometno ligo, kjer se Maribor in Koper še borita za naslov prvaka, Olimpija in Mura pa za tretje mesto, ki zagotavlja nastop v Evropi, je v naši drugi ligi na vrhu praktično že vse jasno.

Če ne bo kakšne svetovne nogometne katastrofe in čudeža neverjetnih razsežnosti, se bo v prvo ligo uvrstila zmagovalka Gorica, v kvalifikacijah za nastop v elitni slovenski ligi pa se bo kranjski Triglav, ki bo drugi, pomeril s sežanskim Taborom, ki bo predzadnji v prvi ligi. 


Pred tekmami 27. kroga 2. SNL je Gorica imela šest točk prednosti pred Triglavom, do konca prvenstva pa so po tem samo še trije krogi. Skoraj nemogoče je, da bi Goričani na teh preostalih tekmah naredili velikanske spodrsljaje in bi hkrati Kranjčani zmagali na vseh treh srečanjih. Ob tem imajo primorski nogometaši ob morebitnem enakem končnem številu točk še prednost v medsebojnih obračunih. Na roko jim gre tudi razpored, saj bodo v 28. krogu igrali s ptujsko Dravo, ki se s Brežicami bori za obstanek, v spomladanskem delu pa je nase opozorila z milo rečeno nenavadnimi izidi, saj je izgubljala tekme z 0 : 6, 1 : 7 (takšen je bil izid dvoboja z neposrednimi konkurenti Brežičani), 1 : 6 in 0 : 4, v 27 krogih pa je dobila kar 78 zadetkov (Brežice »le« 52).


Ob predvidenem razpletu bo uvrstitev Gorice v prvo ligo nekaj najslabšega, kar se bo lahko zgodilo Muri in njenim navijačem. Če se bo ob tem med elito obdržal še sežanski Tabor, bodo v njej v naslednji sezoni nastopali kar trije primorski klubi, kar bo pomenilo veliko dolgotrajnih potovanj in gostovanj za črno-bele in njihove najzvestejše privržence. Še bolj skrb vzbujajoče pa je, da se bo ob napredovanju Goričanov v prvo ligo vrnila tudi njihova ultra navijaška skupina Terror Boys. Kar pomeni, da bo ob gostovanjih v Murski Soboti skušala povzročati incidente in se spopasti z Black Gringosi, navijači Mure, s katerimi ima domnevno še veliko neporavnanih računov.

beltinci, nogomet-2-liga-nk-beltinci-gorica
Jure Zauneker
Policisti so imeli v preteklosti precej opravka z navijači Gorice, navijaško skupino Terror Boys.

Nekateri člani skupine Terror Boys so letos že povzročali nevšečnosti v Prekmurju ob gostovanju Gorice v Beltincih, zanimiv pa je bil dogodek, ki potrjuje črnogledo napoved, na lendavskem stadionu med srečanjem Nafte in Gorice. Gorgone, navijači Nafte, in Terror Boysi so kar nekajkrat skupaj skandirali »Ubi Gringosa!«, kar ne obeta nič dobrega. A če drugega ne, bodo vsaj Gorgone morale še malo počakati z »ubijanjem« Gringosov. Nafta bo namreč še ostala v drugi ligi, v tej pa Black Gringosov ni. 

s-tribune plt gorica mura