vestnik

(S tribune) Turški poker ali kako Aluminij čaka Muro v zasedi

Andrej Bedek, 20. 2. 2020
Aleš Cipot
Mura bo z Aluminijem igrala v pokalu NZS.
Šport

Muraši so priprave v Turčiji, sodeč po dolgih hlačah, rokavicah in kapah letos sicer nekoliko manj topli, brez lažne skromnosti opravili kot kateri od vrhunskih klubov iz Zahodne Evrope. Dva tedna so preživeli v okolju, ki jim je vse, kar se jim je zahotelo, nudilo 24 ur na dan. Tekme s priznanimi nasprotniki, treninge na odlični podlagi, osvežitev ter sprostitev in vcepljanje moštvenega duha. Nove okrepitve so z letali letele v Turčijo, poškodovani igralci na operacije in terapije v obratni smeri. Uprava kluba je obiskala igralce, klubski medijski ustroj je skrbel za prenose in poročanje skoraj v živo. Štirideset tisoč evrov je tako menda stalo bivanje v deželi Turkov, kar je cenovno primerljivo, kakor pravijo uradne informacije iz Mure, s podobnimi aranžmaji na hrvaški obali.

Le kdo si ne bi želel lovorike, ki je ni osvojil že 25 let, dvigniti prav na svojem igrišču?

Medtem je bil Aluminij devet dni v Umagu, od takrat pa doma v svoji »šumi« mirno čaka v zasedi. Nedvomno manj razsipno v finančnem pogledu. Tudi stran od oči javnosti. Štirinajstega marca je v Kidričevem najprej na sporedu prvenstveni dvoboj med Aluminijem in Muro in štiri dni kasneje prva tekma polfinala pokala NZS. Prave marčeve ide se očitno obetajo, zmagovalec v polfinalu bo 8. aprila dobil velikonočno darilo že vnaprej. Kidričani so dvakrat v sezoni že pošteno zagodli Muri. Čeprav se je boril kot diverzant proti dobri armadi, je Aluminij obakrat nasprotnika na igrišču poteptal do konca. Alfa in omega Mure Robert Kuzmič vseeno ničesar ne skriva. Že večkrat je jasno rekel, da ga zanimata samo finale in pokalna lovorika. V igri je velik vložek. Vsaj za Muraše.

Nove okrepitve so z letali letele v Turčijo, poškodovani igralci na operacije in terapije v obratni smeri.

Svoje je pristavila še NZS. Letošnja pokalna finalista si bosta namreč razdelila denarni sklad v višini 50.000 evrov, od tega bo zmagovalec prejel 40.000 in osmoljenec finalne tekme 10.000 evrov. NZS pa je z izbiro Fazanerije kot prizorišča finala pokalnega tekmovanja Muri nedvomno naložila še dodatno breme. Le kdo si ne bi želel lovorike, ki je ni osvojil že 25 let, dvigniti prav na svojem igrišču? Morebitni finale med Muro in Nafto pa bi bil zagotovo spektakel, primerljiv z gostovanjem Portugalske pred evropskim prvenstvom ob 100. obletnici NZS v Stožicah. Ampak? Poraz Mure v finalu proti Lendavčanom bi bil za navijače črno-belih prav tako križ, ki se ga ne znebili deset let in več.

mura aluminij pokal nzs