vestnik

Še četrtič neporaženi, a ne ravno zadovoljni

Miha Šoštarič, 18. 11. 2019
Jure Zauneker
Beltinci - Brežice 1 : 1.
Šport

Beltinčani nadaljujejo z zbiranjem točk in s tem posledično z bežanjem pred ekipami, ki so v spodnjem delu drugoligaške razpredelnice. Tokrat so odigrali 1 : 1 (1 : 0) doma z Brežicami.

Varovanci Radovana Karanovića so še četrto tekmo zapored neporaženi zapuščali zelenico.

V beltinski ekipi tokrat ni bilo Jana Kristla, ki je manjkal zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, prav tako pa se na spisku igralcev za tekmo ni znašel doslej standardni Alan Hočevar. Po začetnem otipavanju so si dve zreli priložnosti sredi prvega polčasa priigrali gostje, a niso uspeli premagati Domna Zvera. Kazen je sledila v 30. minuti. Luka Sočič je podal žogo v kazenski prostor, vratar gostov Tim Kruljac je žogo odbil, a le do Lovra Kneževića, ki je še tretjič zadel na zadnjih štirih tekmah. Zadetek je dal domačinom novega poleta, vendar sta ostali priložnosti Žige Hartmana in Patrika Raduhe neizkoriščeni.

Tudi v začetnih minutah drugega polčasa so bili gostitelji podjetnejši. Mitji Mauku je v 48. minuti Kruljac strel ubranil, Sočičev strel v 68. minuti pa so gostje uspešno blokirali. Brežičani so eno redkih priložnosti, ki se jim je ponudila v 70. minuti, izkoristili. Po podaji iz kota se je pred vrati Zvera najboljše znašel Tin Martić in poskrbel za veselje v gostujočem taboru. Po izenačenju se je nadaljevala borba za vsako žogo na sredini igrišča, pravih priložnosti pa več ni bilo. Beltinčani so po nepopolnem 18. krogu na 12. mestu z 19 točkami, kar je kar sedem točk več od Brežic, ki so na trinajstem mestu (12).

nogomet 2.-snl beltinci brežice 1-:-1
Kaj zdaj berejo drugi