vestnik

Še ena okrepitev v vrstah Mure

Vestnik.si, 30. 12. 2022
NŠ Mura/FB
Lazar Zličić
Šport

V Fazanerijo prihaja nova moč na sredini igrišča. Čarno-bejle je okrepil 25-letni srbski vezist Lazar Zličić.

Še druga okrepitev v vezni liniji  in četrta v zimskem prestopnem roku. K Muri se iz kazahstanskega FK Aksu seli Lazar Zličić, ki se mu s koncem koledarskega leta izteka pogodba in v Mursko Soboto prihaja brez plačila odškodnine. Prve nogometne korake je Lazar naredil v Veterniku, od koder se je preselil k Vojvodini. V srbski Super ligi je za Vojvodino in Voždovac odigral 78 tekem in ob tem dosegel dvanajst zadetkov in prispeval pet asistenc. Vmes je pol sezone igral tudi na posoji v drugi srbski ligi, kjer je igral za Proleter Novi Sad.
V sezoni 2020/21 je okrepil madžarskega prvoligaša Kisvárda FC, kjer je ostal dve sezoni in na 53 tekmah vpisal tri zadetke in dve asistenci. Letos se je preselil v Kazahstan, kjer je bil član ekip FK Aksu, za katero je zbral enajst nastopov zadetek in asistenco. Bil je tudi član vseh mlajših selekcij Srbije, poleg srbskega, ima Lazar tudi madžarski potni list, kar pomeni, da ne bo zasedel mesto tujca. Pogodbo z Muro je podpisal do 31. 5. 2025.
»Lazar Zličić je pri 25 letih že precej izkušen nogometaš, saj je zbral že skoraj dvesto nastopov v članskem nogometu. Čeprav so se zanj zanimali tudi drugi klubi, je v Muri prepoznal ambicije in sredino, v kateri bo lahko še naprej razvijal svoje nogometno znanje. Verjamem, da bomo z njim dobili dodatne izkušnje in opcije v vezni liniji,« je povedal Denis Rajbar.
»Vesel sem, da sem postal del kluba, ki se vsako leto bori za najvišja mesta in igra v Evropi. Verjamem, da lahko ekipi pomagam, da tudi letos končamo med najboljšimi tremi ekipami v Sloveniji,« pa je povedal novopečeni Muraš.
nš-mura lazar-zličić
Kaj zdaj berejo drugi