vestnik

Šest ur se je vozil na tekmo Mure, nato si je ni smel ogledati  

ABE, 20. 5. 2019
Aleš Cipot
Domači navijači so se izkazali s fanatično pripadnostjo Muri. 
Šport

Nogometna tekma med Muro in Gorico je minila brez posebnosti. Medtem, ko so dosedanja štiri srečanja postregla tudi z razgrajanjem gostujočih navijačev, organizirane skupine Terror Boys, o čemer smo na strani Vestnik.si že podrobno poročali, je v soboto tekma minila brez posebnosti za policijo.



Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, se je tekme udeležilo vsaj 100 navijačev domače skupine Black Gringos in 12 gostujočih navijačev. Policisti so tekmo ocenili kot dogodek srednje velikega tveganja, zato je na varovanje tekme bila poslana tudi Posebna policijska enota Policijske uprave Murska Sobota. Policisti pa so obravnavali le eno kršitev. Sum je, da je eden od obiskovalcev na tekmo prinesel mamilo. Po opravljenem testu bo glede na ugotovitve izveden ustrezni prekrškovni postopek, so še sporočili pomurski policisti.

789d0baf1616b423f57fb203b9e64aba
Aleš Cipot
2500 navijačev je doživelo zmago Mure.

Gostujoči navijači so sicer na tekmo prispeli šele pred začetkom drugega polčasa, okoli 20.50 ure, v prekmursko prestolnico pa so zaradi zastojev in po naših informacijah tudi dogovarjanja z navijaško skupino Viole, da bi se naj bili skupaj udeležili tekme, potovali kar šest ur. Viole naposled niso prišle na tekmo v Mursko Soboto, pred vrati Fazanerije pa je ostal tudi eden navijač Gorice. Ker ima veljavno prepoved obiskovanja nogometnih tekem v Sloveniji, ga policisti namreč niso spustili na stadion. Konec tekme je nato pričakal na parkirišču pred vojašnico, dva policista, ki sta celo iz Nove Gorice prispela na tekmo, pa sta nato brez težav vseh 12 pripadnikov navijaške skupine Terror Boys pospremila nazaj domov.

Black Gringos terror boys tekma navijači tekma
Kaj zdaj berejo drugi