vestnik

Še ena odmevna zmaga: Mura - Maribor 3 : 1

Vestnik.si, 28. 11. 2021
Aleš Cipot
Mura : Maribor
Šport

V 18. krogu prve lige sta se v Fazaneriji v severovzhodnem slovenskem derbiju pomerila Mura in Maribor. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Obradović, Karamarko, Gorenc, Karničnik, Lorbek, Kozar kap., Šturm, Kous, Pucko, Horvat, Mulahusejnović. Trener: Ante Šimundža.

Maribor: Jug, Sikošek, Voloder, Mitrović, Milec kap., Makombou, Repas, Sellouki, Žugelj, Mudrinski, Sirk. Trener: Radovan Karanović.

Srečanje vodi David Šmajc iz Kranja.

1: Začetek tekme.

4: Prvi strel Maribora, prek vrat, vendar že prej pisk sodnika Šmajca. 

11: Nevaren strel gostov po ostri podaji Žuglja z desne strani, a žoga za malo mimo vrat.

13: Po podaji Kozarja strelja Horvat, vendar prek vrat. 

16: Šturm je sedaj pokazal svoje napadalne kvalitete, saj je po podaji Pucka iz ozadja pobegnil po levi strani, preigral Juga in z diagonalnim strelom zadel mrežo. A kaj, če je bil pred tem v prepovedanem položaju, zato gol upravičeno ne velja. 

21: Po dolgi akciji in pritisku Mure v kazenskem prostoru in odbitku z leve strani na hitro strelja Pucko, ki pa ni napadalec po "poklicu", zato žoga visoko prek vrat.

24: Rumeni karton Repas. 

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

25: GOOOOL 1 : 0 Žan Karničnik! Lepa akcija Mure: Horvat je prodrl po desni strani in v sredini našel Karničnika, ki je z merjenim strelom z desnico neubranljivo zadel mrežo. In nato stekel proslavit zadetek v meglo, ki so jo povzročile bakle soboških navijačev. 

30: GOOOOOOL 2 : 0 Tomi Horvat! Še ena krasna akcija Mure. Lorbek je podal do Kousa, ta je prodrl po desni strani v kazenski prostor in imenitno nastavil žogo Horvatu, ki je streljal z levico po tleh. Jug se je sicer malce dotaknil žoge, vendar pa ni preprečil njene poti v mrežo.

32: GOL 2 : 1 Robert Voloder! Hiter odgovor Maribora. Po kotu Repasa je na drugi vratnici Voloder prehitel Lorbka, ki mu je spodrsnilo, in po strelu z glavo spravil žogo z odbitkom od tal v mrežo.

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

33: Rumeni karton Sirk.

43: Sirk je poskušal iz težkega položaja z volejem, vendar ni dobro zadel žoge, zato Obradović ni imel nobenih težav. 

45: Minuta dodatka. 

45+1: Konec prvega polčasa. 2 : 1. 

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

Dober derbi, v katerem obe moštvi ne taktizirata preveč. Maribor je bil nevarnejši v začetku, potem ko je pa Mura vzpostavila ravnovesje in si začela nizati priložnosti, je tudi dvakrat zadela. A padec zbranosti takoj po drugem zadetku so hitro izkoristili gostje. Posest žoge: Mura 53%, Maribor 47%. Streli proti vratom: Mura 5, Maribor 6. Streli v okvir vrat: Mura 3, Maribor 4. Koti: Mura 0, Maribor 1. 

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Mariboru: Požeg Vancaš namesto Žuglja. 

48: Rumeni karton Šturm. 

50: Odlična kombinatorna akcija Mure: Pucko - Horvat - Kozar - Mulahusejnović, strel slednjega pa je z blokom v zadnjem trenutku zaustavil Milec. Škoda za tole krasno akcijo, da se ni končala z zadetkom. 

54: Rumeni karton Lorbek. 

60: Menjavi pri Mariboru: Kronaveter in Koderman namesto Selloukija in Sirka. 

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

61: Menjavi tudi pri Muri: K. Cipot in Maroša namesto Šturma in Mulahusejnovića. 

64: Z volejem je poskušal Mudrinski, a je zadel v hrbet Gorenca, od katerega je žoga odvihrala čez vrata v kot. 

66: Odlična parada Obradovića po nevarnem strelu Mudrinskega, ki je sprožil po podaji Kronavetra.

69: Menjava pri Muri: Ouro namesto Kozarja. 

84: Strel Voloderja visoko na tribuno.

86: Menjava pri Muri: Lotrič namesto Horvata. 

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

88: Rumeni karton Kronaveter.

89: GOOOOOOOOL 3 : 1 Amadej Maroša! Kdo drug kot Maroša. Po prekršku, ki ga je priboril Pucko, je natančno podal Lotrič z leve strani, na prvi vratnici pa je iz prve elegantno z desnico streljal Maroša in pospravil žogo v kot vrat Juga.  

90: Menjava pri Mariboru: Šturm namesto Voloderja.

90: Tri minute dodatka. 

90+3: Konec tekme. 3 : 1. 

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

Po Tottenhamu je Mura zasluženo slavila še v dvoboju z velikanom slovenskega nogometa. Maribor je v določenih obdobjih pustil dober vtis, v drugem polčasu še posebej po vstopu Kronavetra, ki je osvežil igro gostov. Vendar je obramba Mure s pomočjo Obradovića brez večjih težav odpravila vse napade, po vstopu Maroše pa je znova postala nevarnejša in čakala na svojo priložnost. In podobno kot proti Tottenhamu je le-ta prišla ob zaključku tekme. Ob tem najbolj veseli popolna zmagovalna miselnost in sproščenost črno-belih v igri, ki jim je v zadnjih štirih dneh prinesla dve veliki zmagi. 

Posest žoge: Mura 54%, Maribor 46%. Streli: Mura 11, Maribor 10. Streli v okvir vrat: Mura 4, Maribor 4. Koti: Mura 1, Maribor 5.  

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

mura---maribor 18.-krog plt
Kaj zdaj berejo drugi