vestnik

Šimundža: Ekipa je lahko ponosna, ni pa zadovoljna z izidom

Vestnik, 22. 10. 2021
Aleš Cipot
Ante Šimundža
Šport

Po končani tekmi skupinskega dela konferenčne lige med Muro in Rennesem sta pred novinarje stopila trener Ante Šimundža in strelec zadetka Mitja Lotrič.

Lotrič je dejal, da so s soigralci na začetku tekme pobudo preveč prepustili nasprotniku, ki je imel žogo večinoma v svoji posesti, sami pa so čakali na protinapade. "Ko smo začeli zares igrati, po prvem prejetem zadetku smo dobro odreagirali, pa mislim, da smo dobro parirali, prihajali v določene priložnosti in situacije, ki bi jih lahko boljše realizirali, ampak na koncu so odločile malenkosti in smo ostali brez točk," je ocenil. Po njegovih besedah je bila Mura sinoči borbena, na to morajo biti ponosni in v tem videti navdih za naprej. Dejal je še, da so bolj jezni kot razočarani nad razpletom tekme, ker bi lahko verjetno naredili kaj več. 

"Žan Karničnik je arhitekt že celo sezono, vemo, katere so njegove prednosti. Ko odvzame žogo, ima res hiter prehod v napad. Igralci moramo izkoriščati to njegovo hitrost, kvaliteto. Danes sem bil na tem mestu jaz, na naslednji tekmi bo kdo drug. Smo pa veseli, da imamo takšnega igralca v ekipi," tako Lotrič o podajalcu za gol. Tega bi tudi sam, podobno kot je po tekmi proti Tottenhamu dejal Žiga Kous, tudi Lotrič zamenjal za točko. 

stade-rennais, mura
Aleš Cipot
Karničnik je bil podajalec, Lotrič pa strelec Murinega zadetka.

Murin trener Ante Šimundža je izpostavil, da je ekipa glede na prikazano lahko ponosna, ni pa zadovoljna z izidom. V prvem polčasu so črno-beli premalo zadržali žogo, ker so bili nepravilno razporejeni, predvsem v vezni liniji, so pa njegovi varovanci v drugem delu igre to popravili." Glede na to, da je za nami tretja tekma v konferenčni ligi, vemo o nasprotnikih več kot smo vedeli pred vsako tekmo. To je kapital, ki ga bomo poskušali izkoristiti v prihajajočih tekmah v konferenčni ligi," je napovedal. Kaj pa Muri še manjka, da bi prišla do točk? Kakšna individualna napaka manj? Šimundža odgovarja, da se je na nekaterih tekmah v letošnji sezoni zgodilo, da so bile individualne napake s strani nasprotnikov dobro izkoriščene, si pa tega ekipa ne sme privoščiti. Kljub vsemu sta iz tekme v tekmo vidna napredek in rast posameznikov. Tudi včeraj so bili nogometašem francoske ekipe konkurenčni v hitrosti in intenzivnosti, ne glede na to, da so nekateri igralci morda celo najhitrejši v Ligue 1. Tudi v tem vidi kapital, ki ga bodo na naslednjih tekmah skušali unovčiti. 

Šimundža je sicer zadovoljen s tem, da so si igralci na tekmi priigrali priložnosti, da so bili hrabri ter da so pokazali kvaliteto in inspiracijo. Za nadaljevanje skupinskega dela pa pravi, da fokus ostaja na ekipi, skušali bodo čim več izvleči iz tega in si nabrati izkušnje, ki se jih ne da kupiti. 

nš-mura stade-rennais konferenčna-liga ante-šimundža mitja-lotrič