vestnik

Pucko: "Med odmorom nam je trener rekel, naj zaigramo še bolj agresivno"

Tomo Köleš, 4. 11. 2019
Aleš Cipot
Klemen Pucko.
Šport

Po veliki zmagi Mure nad Olimpijo (3 : 1) v Fazaneriji so svoje misli in mnenja podali nekateri (ne)posredni akterji derbija.

"Naš drugi polčas je bil katastrofalen. Že v prvem smo imeli le jalovo iniciativo, igralci niso bili dovolj agresivni v napadu. Če bi bili in ne bi iskali samo prekrškov, bi verjetno zadeli. Opozarjal sem, da je glavna moč Mure agresivnost. Če nisi pravi v dvobojih, lahko izgubiš. To se je zgodilo v drugem polčasu. Najbolj me jezijo naše lastne neumnosti, zaradi katerih smo prejeli zadetke. Mura je pač vzela ponujeno in zasluženo zmagala," je dejal po tekmi trener Olimpije Safet Hadžić, ki je srečanje zaradi predhodne kazni moral spremljati s tribune (moštvo na igrišču je vodil njegov pomočnik Nikica Milenković). "Kneževića smo morali zamenjati, ker še ni bil pripravljen za celoten dvoboj, saj je le malo treniral, njegovi zamenjavi pa sta med tednom zboleli. Ampak tako pač je. Moraš igrati s tistimi, ki so ti na razpolago."

mura, olimpija
Aleš Cipot
Ante Vukušić: "V drugem delu smo občutno padli."

Napadalec Olimpije in najboljši strelec prve lige s 14 zadetki Ante Vukušić je sicer zadel iz enajstmetrovke, vendar je to bila le slaba tolažba: "V drugem polčasu smo občutno padli. V prvem smo igrali odlično. Ustvarjali smo si priložnosti, medtem ko Muri nismo dopustili niti ene razen tiste vratnice, ki pa je bila morda plod naše napake. Ves čas smo pritiskali, vendar nismo zabili. Tako so nas nasprotniki kaznovali v drugem polčasu, kjer so zaigrali ostreje in morda bili bolj željni zmage kot mi ter zato na koncu slavili."

mura, olimpija
Aleš Cipot
Ante Šimundža: "Favorit za najvišje mesto? Tega sploh ne bom komentiral. Mi smo ekipa v razvoju."

Veliko boljše razpoloženje je seveda vladalo v taboru Mure. "Vedeli smo, da je Olimpija tehnično odlično podkovana ekipa, zato smo se v prvem polčasu držali bolj na svoji polovici. Vedeli pa smo tudi, da nam bo gotovo uspelo priti do kakšnih protinapadov. Med odmorom nam je trener rekel, naj zaigramo še bolj agresivno. To nam je v drugem delu tudi uspelo in dokopali smo se do kar nekaj lepih priložnosti, od katerih smo tri tudi izkoristili. Žal smo ob koncu prejeli zadetek, ampak tudi z zmago s 3 : 1 smo zelo zadovoljni, kakor tudi z novimi tremi točkami," je povedal bočni igralec Mure Klemen Pucko.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Safet Hadžić: "Naš drugi polčas je bil katastrofalen."

"Med odmorom so se dogajale normalne stvari, nič posebnega. Že pred tekmo smo vedeli, da bomo v prvem polčasu trpeli in da bomo pod hudim pritiskom nasprotnika. Ni bilo dobro to, da smo stali preveč na široko in da smo puščali njihovega zveznega igralca preveč samega. To smo v drugem polčasu popravili, v pravem trenutku zadeli in potem preobrnili igro v svojo korist. Saj smo bili agresivni že od začetka tekme, ker smo vedeli, da Olimpija ne mara igre, v kateri ji nasprotni igralci stojijo zelo blizu in njenim nogometašem praktično dihajo za ovratnik. V odmoru smo se dogovorili, da moramo stati bolj na ozko in zapirati te vmesne prostore. V prvem delu smo imeli tudi nekaj sreče, ko nas je rešila vratnica, ampak na drugi strani smo jo zadeli tudi mi. V drugem delu smo z odliko popravili napake, onesposobili nasprotnika in po mojem mnenju zasluženo zmagali," pa je menil strateg domačih Ante Šimundža. Ob omembi, da je Mura ena od ekip, ki lahko cilja na najvišje mesto, se je samo nasmehnil: "Tega sploh ne bom komentiral. Zato ker smo ekipa, ki je še v razvoju, kot sem že nekajkrat doslej dejal. Fantje delajo trdo in vsak dan maksimalno. Bi pa rad izpostavil to, da smo v dveh tednih odigrali pet tekem, Olimpija pa samo tri. Pa smo vseeno bili fizično enakovredni, v drugem polčasu glede tega celo malce boljši. Ampak seveda takrat je bil že pozitivni izid tisti, ki nas je vlekel naprej. Fantje so res garali celo tekmo in si zato zaslužijo vse čestitke in pohvale." 

nogomet 16.-krog Mura-Olimpija 2019/2020 3-:-1
Kaj zdaj berejo drugi