vestnik

(FOTO) Šimundža: "Manjkalo je samo še 5000 ljudi"

Vestnik.si, 18. 9. 2020
Aleš Cipot
Ante Šimundža: "Moji fantje so širši okolici še enkrat več dokazali, kako zelo zbrani in ambiciozni so."
Šport

Trener Mure in njen najboljši igralec na dvoboju z Aarhusom (3 : 0), Jan Gorenc, sta razkrila misli po velikanskem uspehu črno-belih oziroma zlatih.

"Bilo je težko srečanje, ampak takšnega smo pričakovali. Od nas je zahtevalo veliko energije, videli pa smo, kaj pomeni tempo iz danskega prvenstva. A glede na to, da smo se lahko prilagodili na to in dali dva zadetka iz protinapada, smo bili v tem segmentu zelo dobri," je uvodoma dejal Ante Šimundža.
"Res je bila težka tekma. Igrali smo disciplinirano in bojevito, zadeli smo ob pravih trenutkih, v obrambi zadržali ničlo, saj smo vsi delali, kot je treba, in zato po moje zasluženo zmagali. Zelo težko je, ko te nasprotnik pritiska toliko časa, ampak mi smo bili popolnoma zbrani. Med tekmo nismo razmišljali o tem, da smo že blizu obračunu s PSV-jem, saj smo bili povsem osredotočeni samo na Aarhus in na to, da v tej tekmi zmagamo," pa je dejal Jan Gorenc, strelec enega od zadetkov in suvereni komandant soboške obrambe. Po tej predstavi se mu je cena na nogometnem tržišču še bolj dvignila, Olimpija se tolče po glavi z zavedanjem, da je iz rok izpustila še ne do konca izbrušen dragulj, ki si ga v svojih vrstah zdaj močno želijo italijanski klubi iz Serie B ter grška prvoligaša Olympiacos in AEK, pri slednjem je že Murin Žiga Laci. A Gorenc je v tem trenutku nepogrešljivi člen črno-bele vrste.

mura, aarhus
Aleš Cipot
Mura : Aarhus

To ve tudi Šimundža, ki je pohvalil svoje fante: "V ničemer me niso presenetili, saj smo že dolgo časa skupaj in se do potankosti poznamo. Že večkrat doslej, pa tudi zdaj, so meni in širši okolici dokazali, da so zelo zbrani in ambiciozni. Ob tempu Aarhusa smo malce trpeli, vendar je bil to plod premajhnih izkušenj naše ekipe v fazi postavljanja obrambe. Mi smo Aarhus pred tem podrobno analizirali, vedeli smo, kje so njegove prednosti in kje slabosti. Presenetila nas je samo njihova menjava na "štoperskem" položaju, ko so v prvo postavo dali številko 3 Backmana, ampak to je bila voda na naš mlin."

Dobrodošle so bile tudi izkušnje iz lanske tekme z Maccabijem iz Haife: "Drži, da smo po tem prišli na malce višji nivo. Ampak lani nam je odpadla celotna zvezna linija le nekaj dni pred tekmo. Sedaj moramo najprej videti, v kakšnem stanju smo, šele potem bomo razmišljali o PSV-ju. Moramo biti še naprej zbrani. Če bomo evforični, ne bo v redu. Prav gotovo pa je PSV zelo dobra popotnica in velik izziv za celoten klub, da vidimo, kako se lahko merimo z nizozemskim nogometom. Gotovo pa si tudi v tej tekmi želimo biti na pravem nivoju."

Skoraj vse je bilo včeraj perfektno, le ena stvar ne: "Igrišče je bilo odlično, tekma prava, večerni termin najbolj primeren, manjkalo je samo še 5000 ljudi."   

mura, aarhus
Aleš Cipot
Mura : Aarhus

Mura je tako v Evropi rešila slovensko čast: "Veseli nas, da smo slovenskemu nogometu prinesli še nekaj dodatnega koeficienta in točk. Poleg nas je v ligi Evropa še Celje, škoda pa, da ni uspelo Mariboru in Olimpiji. Onadva še ostajata velikana slovenskega nogometa in njun izpad ne pomeni, da ne bosta več pri vrhu lestvice, ampak pomeni to, da tudi drugi vse bolj prihajamo na vrh in skušamo biti na vodilnih mestih. Naš uspeh proti Arhusu je lahko pokazatelj tudi za to, da bo v bližnji prihodnosti poleg omenjenih še kakšen drug slovenski klub pustil pečat v evropskem nogometu."

mura aarhus konferenca 3-:-0