vestnik

(PRED POKALNO TEKMO) Mulahusejnović se nadeja uspeha

Vestnik, 26. 10. 2021
Vanesa Jaušovec
Nardin Mulahusejnović
Šport

Nogometaši Mure se bodo v sredo ob 17. uri na Mestnem stadionu Fazanerija v četrtfinalnem obračunu Pokala Pivovarna Union pomerili z ekipo Brava. Ker je format letošnjega pokalnega tekmovanja spremenjen, bo za napredovanje v polfinale odločala že ena tekma. Kakšna so pričakovanja pred obračunom in kako so se nanj pripravili, sta medijem pojasnila igralec Nardin Mulahusejnović in strateg Ante Šimundža.

Počitka ni veliko, jutri vas čaka nova tekma, kako pomembno je tole srečanje z Bravom? 

Nardin Mulahusejnović: "Zelo pomembno je za nas, veseli smo, da igramo na treh frontah, torej v prvenstvu, v pokalnem tekmovanju ter v Evropi, vsaka tekma je zelo pomembna. Želimo si čim boljši rezultat, zmago zagotovo, pripravili se bomo na najboljši možen način in upamo, da bomo vsi veseli po tekmi."

Kako pomembno je letošnje pokalno tekmovanje? Tri zmage v izločilnih bojih že vodijo v Evropo, pot do Evrope je skozi pokal najkrajša. 

Nardin Mulahusejnović: "Sigurno je najkrajša, vendar ima to svojo težo, da v periodu, ko igraš eno tekmo, veš, da se boš pripravil na najboljši možen način. Zelo težek nasprotnik nas čaka, upam, da bomo pravi. Verjamem v ekipo in upam na zmago." 

nardin-mulahusejnović, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Nardin Mulahusejnović

Kakšno tekmo gre pričakovati? Kako dobro poznate ekipo? 

Nardin Mulahusejnović: "Dobro jo poznamo, igramo tudi v prvenstvu z njimi. Vsaka tekma je posebna zase, zagotovo se bomo morali kar najbolje pripraviti in neke stvari, ki smo se jih naučili v preteklosti, pretvorimo v našo korist in to nam bo prineslo uspeh." 

Kako se počutite v Murski Soboti, koliko si želiš zadetkov?

Nardin Mulahusejnović: "Želim si zadetkov, najbolj si jih želim zabijati, zato sem tu, vendar pa je najpomembneje, da ekipa igra dobro. Če lahko ekipi pomagam na kakršen koli način, sem srečen, najpomembneje je, da ekipa ustvarja dobre rezultate in mislim, da smo na dobri poti."

ante-šimundža, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Ante Šimundža

Ritem tekem se nadaljuje, prihaja Bravo, kako pomembna tekma bo jutri v Murski Soboti? 

Ante Šimundža: "Specifika tekmovanja je pokalno tekmovanje. Je tretje tekmovanje, v katerem sodelujemo in želimo biti uspešni, zato mora biti popolna mobilizacija predvsem v tem, da je ena tekma, ki odloča, kdo bo šel naprej."

Koliko večja priložnost je letos v pokalu? Odloča zgolj ena tekma, tri zmage lahko posamezno ekipo pripeljejo do Evrope. 

Ante Šimundža: "To je ena specifika, ki se je zgodila zaradi vsem znanih težav po celem svetu. Enostavno je pomembno, da ne razmišljamo tako daleč naprej, ampak le o jutrišnji tekmi in to je vse, kar je za nas pomembno. Razmišljamo, kako biti jutri čim boljši." 

Z ekipo Brava ste se letos v prvenstvu pomerili že dvakrat, srečanji sta se končali brez zmagovalca. Kaj bo morda jutri odločilo, kaj ste ugotovili v letošnjih obeh medsebojnih obračunih? 

Ante Šimundža: "Mislim, da bo popolnoma enaka zgodba, tekma zelo čvrsta in disciplinirana, malo priložnosti na eni in drugi strani. Mislim, da bo odločala ena malenkost, morda kakšna prekinitev. Nisem prepričan, da bo tekma predvsem odprta z njihove strani." 

ante-šimundža, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Ante Šimundža

So ponovno potrebne kakšne rotacije? So igralci, ki so nastopili nazadnje, vsi zdravi, ni kakšnih težav? 

Ante Šimundža: "V vsaki tekmi je nekaj težav, nekaj udarcev, včasih več, včasih manj, dejstvo pa je, da imamo nekaj težav. Videli bomo danes čez dan in jutri, kako in kaj, jutri se bomo odločili." 

Kje presenetiti oziroma najbolj pozorni? 

Ante Šimundža: "Na njihovo najbolj standardno zadevo, pomeni na hitre prehode v fazo napada, predvsem z možnostjo direktnih podaj, hitri in dinamični so v teh situacijah. Morali bomo biti zelo pazljivi v tem segmentu igre."  

nš-mura bravo pokal-pivovarna-union