vestnik

(Derbi) Šimundža pričakuje zanimivo tekmo, njegova ekipa mora biti drzna in samozavestna

Vestnik, 13. 2. 2021
Aleš Cipot
Olimpija : Mura
Šport

Nogometaši Mure se bodo v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije danes ob 18.30 na Stadionu Stožice pomerili z nogometaši Olimpije. Pred tekmo sta občutke in pričakovanja strnila strateg črno-belih Ante Šimundža in nogometaš Aljaž Antolin.

Na tekmi z Olimpijo bo pravico delil Matej Jug, črno-beli pa se na odhod v goste k Ljubljančanom pripravljajo popolnoma enako, kot za vsakega drugega nasprotnika. "Olimpija je ekipa, ki ima individualno kakovost, na katero bomo morali biti pozorni, prav tako na visok pritisk, ki ga bodo izvajali na domačem terenu. Odgovoriti moramo s svojo samozavestjo, svojo drznostjo, zato pričakujem zanimivo tekmo," je povedal Ante Šimundža. 

olimpija, mura
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

Ali bosta v prvi enajsterici tudi Žan Karničnik in Nino Kouter, sicer še ni znano. "Pri njima je popolnoma isto, kot pri ostalih igralcih, ki so se kasneje vrnili iz Turčije. Počasi jih bomo spravljali v tekme, zelo pomemben pa bo njihov odgovor na napore na treningih. Na osnovi tega se bomo odločili, kdo bo tekmo začel," je še dodal Šimundža. 

olimpija, mura
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

Svoje občutke pred tekmo z zmaji je strnil tudi Aljaž Antolin, ki je na četrtkovi tekmi proti Taboru iz Sežane prvič zaigral v članskem moštvu črno-belih. "Olimpija je dober nasprotnik, kar vemo že iz preteklosti, zato pričakujem čvrsto tekmo," je povedal. 

nš-mura nk-olimpija