vestnik

Šimundža: "Pri nas je cona udobja prepovedana"

T.K., 19. 8. 2019
Aleš Cipot
Ante Šimundža z novo zmago Mure
Šport

Trenerja Mure in Rudarja Ante Šimundža in Jani Žilnik sta na novinarski konferenci podala svoje videnje tekme, strateg črno-belih pa tudi napoved pred derbijem z Olimpijo

Jani Žilnik: "Za nami je težko gostovanje. Moram reči, da so moji fantje vložili kar precej energije. Čeprav smo neizkušena ekipa, v kateri je bilo veliko najstnikov, smo se dobro zoperstavili Muri. Mislim, da smo bili v določenih zadevah dovolj kakovostni, vendar če ocenjujem celoten potek tekme, je bilo to premalo, da bi lahko premagali moštvo Mure, ki si je priigrala več resnejših priložnosti za zadetek in po moji oceni tudi zasluženo zmagala."

Ante Šimundža: "Po izidu 2 : 0 se morda zdi, da smo imeli prevlado večji del tekme, vendar je bilo bistveno težje, kot kaže rezultat. Igrišče je bilo zahtevno, igrali smo v vročem vremenu, nasprotnik pa je bil kljub mladosti čvrst. Vedeli smo, kaj nas čaka, in smo se na to pripravili. Zadovoljen sem z dosego treh točk, zmaga je ostala doma, in to z nedotaknjeno mrežo. Pomeni, da smo bili tekmovalni, kar je bila ena od zadev, o kateri smo se dogovorili pred srečanjem. Tekmovalnost smo pokazali že od začetka, in če gledam vse skupaj, mislim, da smo zasluženo slavili."

Mura : Rudar Velenje
Aleš Cipot
Jani Žilnik, trener Rudarja

Lani so začetne tekme Muri povzročale nekaj preglavic, letos pa jih dobiva v svojo korist.

Ante Šimundža: "Čisto enostavno. Leto dni v prvi ligi je za nami, skupaj delamo že več kot dve leti, in fantje so dobili potrebne izkušnje. Že lani sem dejal, da bo prvih devet tekem za nas derbi, v katerem bomo imeli težave, ki jih moramo odpraviti. Zdaj smo prišli do stanja, v katerem smo eno leto starejši. Pomembno je sedaj, da smo osredotočeni, in da nismo v coni udobja, ki je pri nas prepovedana."

Evrogol Bobičanca?

Ante Šimundža: "Evrogol Bobičanca (smeh), kaj drugega reči."

Mura :Rudar Velenje
Aleš Cipot
Luka Bobičanec je dosegel že štiri prvenstvene zadetke v tej sezoni.

Mura je ohranila mirno kri, čeprav prvi polčas ni bil ravno najboljši.

Ante Šimundža: "To je ta tekmovalnost. Sledili smo svojim principom. Glede na priložnosti, ki smo si jih ustvarili v sami igri, bi morali iztržiti več. To so neke zadeve, ki bi jih morali konkretizirati, kar je minus prvega polčasa. A način, kako smo v drugem delu odpravili te težave, je bil razlog, da smo prišli do tega, kar smo si želeli."

Kako se pripraviti na derbi z Olimpijo?

Ante Šimundža: "Tako kot na vsako tekmo. Razen taktike in strategije se bomo pripravili enako kot na vsakega drugega nasprotnika. Še enkrat ponavljam, da si pri nas ne želimo cone udobja. Tako da pri nas stvari potekajo normalno."

Ste s to zmago prišli do stanja, ko bi se lahko na gostovanju pri Olimpiji ponovila zgodba z množico navijačev iz lanskega novembra?

"To bi bilo odlično, tudi za slovenski nogomet na splošno. Veseli me, da smo s svojim načinom dela, odrekanjem, tekmovalnostjo in požrtvovalnostjo glede kluba in navijačev prišli do stanja, da se o tekmi Olimpija – Mura govori kot o derbiju. To je potrditev našega dela in verjamem, da bo navijaška kulisa v Stožicah spet odlična."

Ob koncu je simpatizerje črno-belih k ogledu tekme med Olimpijo in Muro (v soboto ob 20.15) na svoj značilen način povabil medijski predstavnik Mure Stanko Prelec: "Minulo soboto so bili v Prekmurju vsi pomembni Slovenci. Naslednjo soboto pa bodo v Ljubljani vsi nepomembni Prekmurci. Nepomembni samo za Slovenijo, zelo pomembni pa za naš klub."

187d6073466c90bbfce882297c77fbe5
Aleš Cipot
Derbi med Olimpijo in Muro bo na sporedu v soboto ob 20.15.

novinarska-konferenca ante-šimundža jani-žilnik mura rudar