vestnik

Šimundži spodrsnilo proti zadnji ekipi. Mörec pa se je povzpel na vrh

Ekipa24, 21. 3. 2022
PFC Ludogorets 1945
Ante Šimundža
Šport

Po šestih zaporednih zmagah, ki jih je Ante Šimundža nanizal na klopi Ludogorca, je bolgarskemu velikanu konec tedna prvič, odkar ga vodi slovenski strokovnjak, spodrsnilo.

Serijskemu državnemu prvaku se je uspešno po robu postavila ekipa Carsko Selo. Tekmeca sta se razšla brez zmagovalca, bilo je 1 : 1, za kako presenetljiv izid gre, pa govori dejstvo, da so domačini zadnjeuvrščeno moštvo lige in dva kroga pred koncem rednega dela sezone za predzadnjim zaostajajo za šest točk, medtem ko jih ima Ludogorec kar 45 več (58 : 13). Zasedba Anteja Šimundže s tem rezultatom seveda ni ogrozila svojega vodstva na lestvici, temveč je prednost celo še povečala, saj je CSKA izgubil z Botevom in zdaj zaostaja za devet točk.

ante-šimundža
FC Ludogorec
Slika je simbolična.

Vseeno pa je nepričakovan remi dvignil kar nekaj prahu. »V srečanje smo krenili slabše, nato pa že iz prvega strela proti vratom prejeli zadetek. Vedeli smo, da igramo proti organizirani ekipi, pripravljeni na boj. Poznali smo njen slog igre in pričakovali zahtevno preizkušnjo, toda tokrat preprosto nismo bili na svoji ravni. Nikakor nismo pričakovali lahkega srečanja. V nogometu pa je tako, da ne moreš vedno dobiti tistega, kar si želiš. V drugem polčasu smo pokazali karakter in bili boljši kot v prvem,« je po srečanju povedal Ante Šimundža. Zanimivo je, da je Ludogorec že na tretji zaporedni tekmi prvi prejel zadetek, a če mu je na prejšnjih dveh zaostanek uspelo preobrniti v zmago, je bilo tokrat drugače. »Ne moremo reči, da je bilo tokrat enako kot na prejšnjih tekmah z Botevom in Levskim. Vselej razmišljamo zgolj o sebi in skušamo biti pripravljeni na takšne situacije. Včasih dobimo zadetek že iz prvega strela proti našim vratom in to moramo popraviti,« je o tej temi povedal Šimundža, na opazko, da bo med reprezentančno akcijo pravi čas za to, pa je odvrnil: »Imamo osem reprezentantov in moramo se malo spočiti, potem pa se bomo lotili dela in izboljšali nekatere pomanjkljivosti v igri.«

MME_5125-(ZF-6797-76620-1-003)
M24.si
Žan Karničnik

Dodamo lahko, da je Žan Karničnik za Ludogorec odigral vseh 90 minut.

Veliko bolj zadovoljen od Šimundže je v reprezentančni teden vstopil Mitja Mörec; 39-letni Prekmurec od aprila lani sedi na klopi avstrijskega FAC-a in trenutno preživlja resnično vrhunsko obdobje. Florisdorfer AC je namreč včeraj dopoldne (dvoboj se je začel ob 10.30) z 2 : 1 premagal Liefering in vknjižil že sedmo zaporedno zmago. Še več, v enajstih krogih je desetkrat slavil in samo enkrat remiziral. Zadnjič je igrišče sklonjene glave zapustil daljnega 2. oktobra lani. Da bi bilo za Mörečevo moštvo vse skupaj še lepše, je poskrbela do tega kroga vodilna Austria Lustenau, ki je že tretjič v nizu ostala brez zmage. To pa pomeni, da je FAC skočil na vrh prvenstvene razpredelnice, kjer ima devet krogov pred koncem sezone točko več od najbližje zasledovalke, ki je bila na tronu neprekinjeno od avgusta lani. Napredovanje v prvo ligo prinaša samo prvo mesto.

Vestnik.si
Mitja Mörec
ante-šimundža mitja-morec nogomet bolgarija avstrija