vestnik

V projektu ŠKL sodeloval tudi Vestnik - Film na festivalu

Vestnik.si, 6. 11. 2020
mediaspeed
Tudi slovenski košarkarski zvezdnik Sani Bečirović je bil zraven pri projektu ŠKL.
Šport

Film ŠKL - Šport tisočerih obrazov režiserja Tonija Cahunka in producenta Vojka Korošca je očitno prepričal mednarodno komisijo v Milanu, da ga je uvrstila v finale in nominirala za eno od nagrad festivala. V projektu ŠKL je sodeloval tudi Vestnik.

Tudi Slovenci bodo sodelovali v finalu največjega festivala športnih filmov Sport Movies & TV 2020 - 38th Milan International FICTS Fest, ki ga pripravljajo v Milanu. Film ŠKL - Šport tisočerih obrazov režiserja Tonija Cahunka in producenta Vojka Korošca je očitno prepričal mednarodno komisijo v tem italijanskem velemestu, da ga je uvrstila v finale in nominirala za eno od nagrad festivala. 
Festival bi sicer moral potekati v živo od 7. do 11. novembra, vendar je organizacijski odbor festivala zaradi pandemije in odredbe italijanske vlade festival preselil v celoti na splet in tako omogočil tudi gledalcem po svetu, da si filme ogledajo na spletni strani. Film ŠKL - Šport tisočerih obrazov bo na ogled v nedeljo, 8. novembra, ob 15.55 na spletni strani www.sportmoviestv.com. Na festivalu se predstavljajo finalisti in zmagovalci filmskih festivalov s petih celin in Slovenci se resnično lahko veselimo uspeha našega filma. Projekt ŠKL, v katerem so sodelovali tudi mnogi slovenski športni in medijski zvezdniki, je 25 let razveseljeval skoraj 350.000 mladih po šolah in jim ponujal možnost promocije.

primoz brezec1
Mediaspeed
V projektu ŠKL je sodeloval tudi znani slovenski košarkarski as Primož Brezec.

Poleg tega je poudarjal enakopravnost med spoloma, gradil pripadnost šoli in polnil dvorane po vsej Sloveniji. Bil je vizija mladih in dobra popotnica vsem, ki so sodelovali v projektu. Med njimi je bil tudi naš Vestnik, saj je sodeloval na uvodni tekmi četrte sezone nogometnega tekmovanja ŠKL, na kateri sta se v dvorani Ekonomske šole Murska Sobota pomerila Zavod ŠKL in ekipa šole. Za Zavod ŠKL je nastopil tudi Vestnikov novinar Andrej Bedek, tekma pa se je končala z izidom 5 : 3 za domače. To je bilo novembra 2009, o dogajanju smo pri Vestniku naredili celostransko reportažo, ki je pristala tudi v izjemni knjigi ŠKL - Šport tisočerih obrazov, ki ima kar 488 strani.  
Režiser Toni Cahunek je v filmu pokazal del vsega, kar se je dogajalo v 25 letih, in prikazal, kaj lahko posamezniki z voljo in iznajdljivostjo ustvarijo brez pomoči države. Ne nazadnje film pokaže vzpon in padec nečesa, kar bi vsaka civilizirana družba in država morali podpirati in spodbujati. 
Katalog filmov s festivala je na ogled na spletni strani www.fictsfederation.it/catalogue2020.pdf, na že omenjenih straneh pa si je možno brezplačno ogledati tudi vse novinarske prireditve in aktivnosti na festivalu. Zavod ŠKL, pri katerem upajo, da se bo film znašel med nagrajenci, je ob tem pripravil tudi veliko akcijo za vse udeležence projekta in poskrbel, da se v sodelovanju s Pošto Slovenije na vseh poštah lahko kupi knjiga ŠKL - Šport tisočerih obrazov po posebni akcijski ceni. Knjigo je mogoče naročiti tudi na dom prek elektronskega naslova skl@skl.si.  

vojko korošec
Mediaspeed
Vojko Korošec je producent filma ŠKL - Šport tisočerih obrazov.

škl festival film Vestnik
Kaj zdaj berejo drugi