vestnik

Skupni zmagovalec novoletne turneje je Aleš Ploj

Tomo Köleš, 9. 1. 2020
Mitja Županek
Marko Kreft, Aleš Ploj, Darko Fijavž in Luka Šantavec.
Šport

V sklopu novoletne turneje v organizaciji ŠZ Ljutomer je bil zadnji, tretji turnir v namiznem tenisu odigran pri Mali Nedelji, zbralo se je 31 igralk in igralcev iz Pomurja in Štajerske.

Kot na prejšnjih dveh turnirjih so bile tudi na tem izžrebane naključne predtekmovalne skupine, iz teh so se vsi udeleženci uvrstili v nadaljnje tekmovanje, potem pa so poraženci prvega kola nadaljevali v tolažilnem turnirju, zmagovalci pa so se potegovali za pokale, ki so jih na koncu dobili štirje polfinalisti. Z odlično igro je zmagal Marko Kreft, v finalu je bil s 3 : 0 boljši od Bojana Jagodiča (oba Mala Nedelja), 3. do 4. mesto sta si razdelila Miran Močan (Murska Sobota) in Ivan Ocepek (Gornja Radgona). Med najboljših osem so se uvrstili še Luka Šantavec (Murska Sobota), Aleš Ploj (Cven), Silvo Slaček (Maribor) in Robert Krnjak (Cirkovce). V tolažilnem delu je zmagal Božo Mlinarič, drugi je bil Milan Murkovič (oba Mala Nedelja), 3. do 4. mesto sta si razdelila Anamarija Horvat (Cven) in Drago Kozar (Mala Nedelja).
Končni zmagovalec vseh treh turnirjev je postal Aleš Ploj. Skupno drugo mesto si je z zadnjo zmago priigral Marko Kreft, tretje mesto je zasedel Darko Fijavž iz Ljutomera, četrto mesto pa Luka Šantavec.
Mitja Županek
Vsi udeleženci turnirja pri Mali Nedelji.
namizni-tenis novoletni-turnirji turneja športna-zveza-ljutomer