vestnik

Slavnostna akademija ob 60. obletnici NK Pušča

Tomo Köleš, 26. 10. 2018
Nataša Juhnov
Šport

Na Pušči so s slavnostno akademijo v večnamenskem domu zaznamovali 60-letnico Nogometnega kluba Pušča ter podelili priznanja in plakete najzaslužnejšim članom. Slovesnosti se je udeležil tudi minister dr. Jernej Pikalo.

Leto 2018 je na Pušči v znamenju praznovanja 60. obletnice nogometnega kluba Pušča, v okviru katere je klub po dolgih letih delovanja le dobil nogometne slačilnice in tako zaigral tudi na domačem igrišču. Praznovanje ob velikem jubileju so nadgradili s slavnostno akademijo, na kateri sta v uvodnem delu zbrane nagovorila tudi dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport ter župan mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek. V nadaljevanju programa so se sprehodili ob krajšem filmu in pripovedi skozi mejnike delovanja nogometnega kluba v preteklosti in svečano podelili priznanja najzaslužnejšim članom društva, ki so veliko prispevali k razvoju kluba.Akademijo je NK Pušča pripravil v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota, Zvezo Preporod, krajevno skupnostjo Pušča in Medobčinsko nogometno zvezo Murska Sobota.

7eaa06c1b75b509434460d3404457f66
Nataša Juhnov
Osrednji gost slavnostne akademije je bil minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo.


V večnamenski dvorani so nekaj svojih misli ob 60-letnici kluba podali tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović, predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota Danilo Kacijan, mag. Stanko Baluh iz Urada vlade RS za narodnosti, edini romski nogometaš doslej v Ligi prvakov Marinko Šarkezi, romski svetnik Darko Rudaš in predsednik NK Pušča Aleš Müller, o zgodovinski vlogi nogometa v romskih skupnostih pa je spregovoril predavatelj s Fakultete za družbene vede prof. dr. Miran Komac.

dc1d8220032dadb91383f0ac33dc86bb
Nataša Juhnov
Müller in Rudaš sta podelila plaketo tudi Marinku Šarkeziju, doslej edinemu romskemu nogometašu, ki je zaigral v Ligi prvakov.

Že pred slavnostno akademijo so si Mijatović, Kacijan, Jevšek, Rudaš in minister Pikalo ogledali vrtec na Pušči in slačilnice nogometnega kluba. Na akademiji so nogometnemu klubu Pušča priznanja in plakete podelili: dr. Aleksander Jevšek v imenu mestne občine Murska Sobota, Jožek Horvat - Muc v imenu Zveze Romov Slovenije, Goran Gutalj v imenu Športne zveze Murska Sobota, Branko Recek in Branko Žnidarič v imenu Olimpijskega komiteja Slovenije - zveze športnih društev ter Jože Horvat - Didi v imenu Romske športne zveze. Danilo Kacijan je v imenu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota podelil plaketo in nogometno žogo, Radenko Mijatović pa v imenu Nogometne zveze Slovenije plaketo in komplet nogometnih dresov, ki jih je obljubil na lanskem odprtju slačilnic NK Pušča.

79cb0e462b7def425b57da585856664d
Nataša Juhnov
Kacijan, Mijatović, Jevšek, Rudaš in Müller so počakali na prihod ministra Pikala ter si nato skupaj ogledali vrtec na Pušči in slačilnice NK Pušča.


Aleš Müller in Darko Rudaš pa sta v imenu NK Pušča podelila zahvale, priznanja in plakete vaščanom naselja Pušča oz. predsedniku KS Pušča Dejvidu Horvatu, nogometnemu klubu Mura, Romski športni zvezi, Olimpijskemu komiteju Slovenije, Goranu Gutalju oz. Športni zvezi Murska Sobota, Stanku Kerčmarju (doslej edinemu neromskemu predsedniku NK Pušča), Jožetu Šarkeziju, Bojanu Horvatu, Darku Rudašu (vsi so nekdanji predsedniki NK Pušča), Branku Horvatu (najstarejšemu nogometašu NK Pušča), Marinku Šarkeziju, Ignacu Horvatu (nekdanjemu predsedniku NK Pušča, ki je po Rudaševih besedah v svojem dvajsetletnem delovanju storil največ za klub), Nogometni zvezi Slovenije in mestni občini Murska Sobota. Medsebojno pa sta si priznanji podelila tudi Müller in Rudaš. Po slovesnosti je bila odigrana še prijateljska nogometna tekma med mladinskima in veteranskima ekipama Pušče in Mure.

77c4c2fcf38cd31c276162489759f8ca
Nataša Juhnov
Slovesnosti je prisostvovala tudi celotna aktualna ekipa NK Pušča.


d048ab05dd71811782dddbec644c1ba7
Nataša Juhnov
Priznanje je prejel tudi Jože Horvat - Didi v imenu Romske športne zveze.



e4d03e8c043ac99187c757f3b390a224
Nataša Juhnov
Ministra Pikala je pred večnamenskim domom sprejel predsednik KS Pušča Dejvid Horvat.


3c10a70a2c0ad64f67679ca7c7a0c57d
Nataša Juhnov
Slavnostni gostje znotraj vrtca Romano na Pušči.

nogomet 60 let NK Pušča Jernej Pikalo slavnostna akademija Radenko Mijatović