vestnik

Slovenci tudi s pomočjo dveh Pomurcev do sladke zmage nad sosedi

Vestnik, 10. 9. 2019
FB NŠ Mura
Kai Cipot je pričel preobrat na tekmi proti Hrvaški.
Šport

Mladinska nogometna reprezentanca Slovenije je v Krapini na mednarodnem prijateljskem turnirju s 4 : 3 premagala reprezentanco Hrvaške. Zaigrala sta tudi Kai Cipot in Žiga Laci iz Nogometne šole Mura.

Slovenci so po 20. minutah že zaostajali za tri zadetke, nato pa uspeli v drugem polčasu rezultat preobrniti. Prvi gol za slovensko mladinsko reprezentanco je dosegel Kai Cipot v 73. minuti, pet minut pozneje je zadel kapetan Jošt Urbančič, v 89. in 90. minuti pa še Žiga Repas. Kot so zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (NZS), je gol mladega Prekmurca Slovence spodbudil za lovljenje izenačenja. Kar jim je naposled uspelo. Še več, nekaj sekund pozneje so prešli celo v vodstvo. Strelec iz vrst Mure je odigral celotno srečanje, Žiga Laci pa je v igro vstopil na začetku drugega polčasa. 

nogomet, žiga-laci, kai-cipot
FB NŠ Mura
Kai Cipot in Žiga Laci.

Selektor Slovenije Agron Šalja je na zadnji tekmi mednarodnega prijateljskega turnirja nekoliko pomešal začetno enajsterico. "Odločil sem se, da priložnost ponudim vsem igralcem. Želel sem videti, kako lahko na njih računam v bodoče, obenem pa sem želel odpočiti igralce, ki so več igrali na prvih dveh tekmah. Prvi polčas je pokazal, da se določeni igralci niso uspeli zoperstaviti kakovostni ekipi Hrvaške. Tako smo trpeli in namesto, da bi povedli, smo trpeli po vsaki dolgi žogi in protinapadih nasprotnika," je dejal za spletno stran NZS in dodal, da so z menjavami uspeli stabilizirati ekipo in v nadaljevanju postali boljši nasprotnik. Reprezentante je pohvalil, obenem pa še opozoril na to, da mora biti potek tekme šola za naprej. 

nogomet nzs slovenska-mladinska-reprezentanca