vestnik

Slovenke lovijo zmago proti Grčiji

Vestnik, 30. 11. 2021
Jure Zauneker
Slovenke bodo v Novi Gorici igrale proti Grčiji.
Šport

Slovensko žensko nogometno reprezentanco v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2023 po tem, ko je v petek z visoko zmago ugnala Estonijo, danes ob 18. uri v Novi Gorici čaka še dvoboj z Grčijo.

"Treba je hitro pozabiti tekmo in vse misli usmeriti na tekmo proti Grčiji. Tudi ta tekma je še kako pomembna za nas. Potrebujemo točke, nič drugega kot zmaga ne pride v poštev," je po petkovi tekmi dejala kapetanka Mateja Zver. Dodala je, da je Grčija povsem druga reprezentanca kot takrat, ko so se srečali v prvem delu kvalifikacij. "Takrat je manjkalo nekaj igralk. Mi se moramo predvsem fokusirati na svoj igro, svoj sistem. Če bomo nadaljevale kot znamo, potem ne bi smelo biti težav," napoveduje. 

Slovenija je oktobra v Grčiji zmagala s 4 : 1, po petih tekmah je reprezentanca zbrala deset točk, njihove današnje nasprotnice pa štiri manj. Selektor Borut Jarc se prav tako nadeja treh točk, da bi potem lahko njegova ekipa naslednje leto v aprilu in septembru z dobrim temeljem naskakovala uvrstitev na svetovno prvenstvo. 

Kot smo že pisali, se na mundial neposredno uvrsti zmagovalka skupine, kar bo v slovenski skupini verjetno Francija. Poleg tega pa še devet najbolje uvrščenih drugih ekip v skupinskem delu. Za drugo mesto se poleg slovenske izbrane vrste borijo še Valižanke, ki so, sicer ob tekmi manj, tako kot Slovenke zbrale deset točk. 

slovenska-reprezentanca kvalifikacije sp-2023
Kaj zdaj berejo drugi