vestnik

Slovenke na čelu z Matejo Zver ugnale Slovakinje

Vestnik.si, 14. 4. 2021
Nataša Juhnov
Lara Prašnikar in Mateja Zver sta skupno dosegli kar štiri gole.
Šport

Članice slovenske ženske nogometne reprezentance so na pripravljalni tekmi na Čatežu ugnale izbrano vrsto Slovaške s 5 : 0 (3 : 0). Junakinja srečanja je bila Pomurka Mateja Zver.

Članice slovenske ženske nogometne reprezentance so na pripravljalni tekmi na Čatežu ob Savi ugnale izbrano vrsto Slovaške s 5 : 0 (3 : 0). Slovenke so se izkazale z napadalnimi akcijami, junakinja srečanja pa je bila kapetanka reprezentance, Pomurka Mateja Zver. V deževnem in vetrovnem vremenu je uprizorila pravi šov s tremi sijajnimi zadetki in eno asistenco za gol. Slovakinje, ki so na svetovni nogometni lestvici uvrščene na 45. mesto (Slovenija na 48.), so sicer začele bolje kot naše in so že v 4. minuti zatresle mrežo, vendar zadetek Monike Havranove ni obveljal, saj je prej naredila prekršek nad vratarko Zalo Meršnik. 
Prvi gol za Slovenijo je padel po treh potezah v 30. minuti. Meršnikova je poslala žogo daleč v polje do Zverove, ta se je prebila po levi strani in podala pred vrata, od koder je Pamela Begić potisnila okroglo usnje v mrežo – 1 : 0. V 35. minuti je po desni strani prodrla Špela Kolbl in lepo nastavila žogo Lari Prašnikar, tako da je ta s strelom po tleh zadela za 2 : 0.
Najlepši zadetek na tekmi je dosegla Mateja Zver v 44. minuti, po samostojni akciji malce bolj na levi strani je z merjenim strelom z desnico zadela levi zgornji kot vrat Slovakinj – 3 : 0. Zverova je bila znova uspešna v 55. minuti, ko je po prodoru na levi strani z diagonalnim strelom po tleh povečala razliko na 4 : 0. Če je bil zadetek pomurske kapetanke v 44. minuti najlepši, je bil njen gol v 70. minuti najbolj atraktiven. Prodrla je po desni strani in z visokim lobom poslala žogo v nasprotni zgornji kot vrat gostij – 5 : 0. To je bil njen skupno že 37. zadetek na 67 nastopih za slovensko reprezentanco. 

8c2699504e3ad92712e846f983766925
Nataša Juhnov
Mateja Zver je uprizorila pravi šov s tremi zadetki in eno asistenco za gol.

Slovenke bi lahko dosegle še več zadetkov. Predvsem Kolblova se je dvakrat znašla v zelo obetavnem položaju, a je bila obakrat nenatančna. Poleg nje sta se od nogometašinj Pomurja Beltinci v prvi enajsterici selektorja Boruta Jarca znašli še Špela Rozmarič in Kaja Korošec, igrala pa je tudi Sobočanka Manja Rogan (Olimpija). Na klopi za rezerve so svojo priložnost med drugimi čakale Sara Makovec (vstopila v drugem polčasu), Nina Kajzba (obe Pomurje Beltinci) in Anja Prša (Olimpija). Tekmo je vodila sodnica Tjaša Misja s Spodnje Ščavnice.
1:0 Begić (30.), 2:0 Prašnikar (35.), 3:0 Zver (44.), 4:0 Zver (55.), 5:0 Zver (70.)
Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Zver kap., Prašnikar, Križaj, Kolbl, Eržen, Rogan, Begić.

a77da8b541df75fe43fb092a1f61e5c8
Nataša Juhnov
Kapetanka iz Pomurja je znova dokazala, da je še vedno najboljša igralka slovenske reprezentance.

nogomet ženske slovenija---slovaška