vestnik

Slovenke spet povedle, v drugem polčasu trije zadetki Nizozemk

Vestnik, 13. 11. 2019
Aleš Cipot
Slovenke so povedle kot pred časom v Fazaneriji, nato pa so Nizozemke rezultat preobrnile.
Šport

Slovenska ženska članska reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo letošnjo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021 v Angliji. Gostovale so na Nizozemskem, kjer so bile domačinke boljše s 4 : 1. Igrale so tudi članice ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Nizozemska: van Veenendaal, Nouwen, Van Dongen (od 79. Van Es), van de Sanden (od 73. Beerensteyn), Spitse, Miedema, van de Donk, Groenen, Roord, Bloodworth, van der Most (od 64. Van Lunteren.

Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Erman, Zver (od 82. Milović), Čonč, Prašnikar, Kolbl, Eržen, Begič (od 66. Makovec). 

V prvem polčasu so se Slovenske dobro zoperstavile evropskim prvakinjam in v 30. minuti tudi povedle. Špela Kolbl, sicer članica ŽNK Nona Pomurje Beltinci je na sredini izsilila prekršek domačink, prosti strel pa je izvedla kapetanka Mateja Zver. Žoga je preletela vse obrambne igralke, vratarka pa je obstala, kar je znala izkoristiti Kaja Eržen in z glavo zabila za 0 : 1. Po vodstvu so Nizozemke bolj pritisnile, v 34. minuti pa je za izenačenje poskrbela Sherida Spitse, ki je izkoristila enajstmetrovko. Prekršek za to je storila Kolblova. 1 : 1 je bil tudi rezultat prvega polčasa. 

V 53. minuti je sodnica za Nizozemke dosodila nov strel z bele točke. Strelka zadetka za Slovenke je storila prekršek v kazenskem prostoru, podarjeno priložnost pa je tudi takrat izkoristila Spitsejeva. Preostala dva zadetka za domačinke je dosegla Vivianne Miedema, in sicer v 58. in 71. minuti. 

V prvem delu kvalifikacij za Euro 2021 so Slovenke dosegle dve zmagi in tri poraze. Naslednja preizkušnja jih čaka marca na Kosovu, ko bodo tudi lovile potrditev drugega mesta, ki posredno ali neposredno zagotavlja uvrstitev na Euro. 

euro-2021 slovenija-nizozemska
Kaj zdaj berejo drugi