vestnik

Slovenke v petek čaka Turčija, kapetanka Zverova si želi, da ostanejo v igri za njihov cilj

Vestnik, 16. 9. 2020
Nataša Juhnov
Mateja Zver.
Šport

Slovenska ženska nogometna reprezentanca se je v ponedeljek zbrala na Bledu, v petek pa jo čaka kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022 proti Turčiji.

Nogometašinje so se zbrali prvič po 10. marcu, ko so odigrale zadnjo reprezentančno tekmo proti Kosovu. Kapetanka Mateja Zver poudarja, da so igralke vesele, ker so spet skupaj, saj da so pogrešale reprezentančno vzdušje, soigralke, nogomet. "Že ponedeljkov trening ni bil slab, čeprav nas je kar nekaj igralk, ki smo imele v nedeljo še tekmo. V prvem planu je bila regeneracija, v torek pa smo naredili korak naprej," je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejala Prekmurka. Opozarja, da se jim lahko kakršnokoli podcenjevanje nasprotnik hitro maščuje, in doda, da je turška reprezentanca pomlajena in ima selektorico, ki je prej vodila reprezentanco do 19 let. "Naša naloga je jasna - odigrati tako, kot znamo. Želimo ostati v igri za naš cilj," še pove Zverova. 

Tekma proti Turčiji bo za Slovenke sedma v teh kvalifikacijah, v prejšnjih pa so dosegle po tri zmage in tri poraze. Petkove nasprotnice so denimo ugnale s 6 : 1. "To je treba pozabiti. Takrat smo dobro odigrale prvi polčas, v nadaljevanju smo popustile. Kot sem že rekla, to je treba vse odmisliti in se povsem osredotočiti na novo tekmo, ki se začne z rezultatom 0 : 0," tako kapetanka. Slovenke so trenutno v skupini tretje, Turkinje pa bodo gostile v Kranju. 

slovenska nogometna ženska reprezentanca, Nizozemska
Osebni arhiv
slovenska nogometna ženska reprezentanca je trenutno na tretjem mestu v skupini 1.

Na reprezentančnem zboru so ob Mateji Zver, ki igra za avstrijski St. Pölten, iz Pomurja še Anja Prša, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Sara Nemet in Špela Rozmarič.

nzs ženska-reprezentanca kvalifikacije