vestnik

Slovenske nogometašinje zmagale v Kazahstanu

Vestnik.si, 8. 4. 2022
Nzs.si
Slovenska ženska reprezentanca v Kazahstanu.
Šport

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 7. krogu kvalifikacij za SP 2023 v Kazahstanu premagala domačo reprezentanco z 2 : 0 in vsaj začasno ubranila drugo mesto v skupini. V izbrani vrsti Slovenije je nastopilo tudi pet Pomurk.

Kazahstan - Slovenija 0 : 2 (0 : 2)

Arena Nur-Sultan v Astani, sodnica: Katarzyna Lisiecka-Sek.
Strelki: 0 : 1 Prašnikar (6), 0 : 2 Erman (26)
Rumeni karton: Sadykova.
Kazahstan: Ismailova, Kozhakhmet (Demidova, 64), Nurusheva, Aitymova, Myasnikova kap., Burova, Satygaliyeva (Sadykova, 77), Zhumabaikyzy (Koziyeva, 69), Turlybekova (Karazhanova, 46), Vlassova, Bortnikova (Orynbassarova, 46). Selektor: Aitpay Djamantayev.
Slovenija: Meršnik, Eržen, Rozmarič (Kos, 46), Agrež, Erman (Križaj, 78), Čonč, Zver kap. (Predanič, 84), Korošec (Kolbl, 68), Rogan, Milović, Prašnikar. Selektor: Borut Jarc. 

Slovenke so v prvem polčasu upravičile vlogo favoritinj, saj Kazahstan doslej še ni zbral nobene točke. Povedle so v 6. minuti, ko je po levi strani prodrla Mateja Zver in v kazenskem prostoru našla Laro Prašnikar, ki ji ni bilo težko zadeti iz ugodnega položaja. 

Drugi zadetek so dosegle v 26. minuti po slabšem posredovanju kazahstanske vratarke po kotu, žogo pa je z levico v mrežo zabila Kristina Erman.

V drugem delu so imele Slovenke še veliko priložnosti, vendar pa več niso bile natančne. V slovenski reprezentanci so nastopile Pomurke Mateja Zver (SKN Spusu St. Pölten), Špela Rozmarič, Kaja Korošec, Špela Kolbl (vse ŽNK Nona Pomurje Beltinci) in Manja Rogan (Olimpija Ljubljana).

Slovenija ima po četrti zmagi na sedmih odigranih tekmah zdaj 14 točk, na vrhu je Francija, ki je v tem krogu gostila Wales, ta pa je na tretjem mestu s točko manj od Slovenk. 

kvalifikacije-sp ženske kazahstan slovenija 0-:-2