vestnik

Slovenski rokometaši danes za napredovanje v glavni del EP

STA, 17. 1. 2022
Canva/RTV Slovenija
15. evropsko prvenstvo v rokometu za moške bo od 13. do 30 januarja 2022, gostili ga bosta Slovaška in Madžarska.
Šport

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem v prvih dveh krogih vpisala zmago proti Severni Makedoniji in poraz proti Danski. Danes jo ob 18.00 v Debrecenu čaka še obračun s Črno goro, cilj za napredovanje pa je jasen - zmaga.

"Pomerili se bomo proti tekmecu, ki je premagal Makedonce, ima samozavestno zasedbo in igra dober rokomet. Zavedamo se, kaj ta tekma prinaša. Gre za zadnji obračun skupinskega dela. Kdor ga bo dobil, bo napredoval v drugi del tekmovanja. Vemo, kako pomemben je ta dvoboj in se nanj tudi primerno pripravljamo. S tekme proti Danski lahko odnesemo veliko, naredili smo nekaj dobrih stvari, a tudi izgubili zbranost v drugem polčasu, kar nam mora biti v poduk. To se nam proti Črnogorcem ne sme zgoditi. Pomembno bo, da svojo igro igramo vseh 60 minut in damo vse od sebe," je na spletni novinarski konferenci dejal selektor Ljubomir Vranješ.

Za Črnogorce, ki med evropsko elito tekmujejo šestič, bi bil preboj iz skupinskega dela prvi v zgodovini evropskih prvenstev. Črnogorska reprezentanca je po pričakovanem porazu proti Danski v obračunu z Makedonci osvojila prvi par točk in se v skupnem izkupičku poravnala s slovensko.

Navijači slovenske reprezentance se bodo nadejali ponovitve zadnjega obračuna Slovenije in Črne gore na evropskih prvenstvih, ko je slovenska četa slavila zmago z devetimi zadetki razlike.

V skupini A je jasno, da je v glavni del že napredovala Danska, brez možnosti pa je Severna Makedonija.

RZS
Slovenska rokometna reprezentanca.
rokomet ep