vestnik

Sobočani ekipni zmagovalci lige v trapu

Vestnik.si, 7. 9. 2020
Jure Zauneker
Finale lige v trapu
Šport

Na olimpijskem strelišču v Rakičani se je končalo dvodnevno finale državne lige v trapu (streljanju s puško šibrenico). Ekipno je zmagala trojica iz domačega SD Štefana Kovača.

Ekipno prvo mesto je zasedlo Strelsko društvo (SD) Štefana Kovača trap Murska Sobota (315) v sestavi Boštjan Maček, Marko Miljevič in Denis Pojbič. Drugo je bilo SD Vrhnika (306), tretji pa Strelski klub (SK) Kunšperk (303). Športno strelsko društvo (ŠSD) Radgona se je uvrstilo na šesto mesto (290), tekmovalo pa je v sestavi Milan Pelcl, Milan Svetec ml. in Tadej Kostanjevec. 

rakičan, strelstvo, trap, finale-lige
Jure Zauneker
Finale lige v trapu

Posamično je v 1. ligi slavil Tomaž Blazinšek (SD Trap Ormož), drugi je bil Andrej Starc (SD Kamnik), tretji Denis Vatovec (SD Vrhnika), četrti Boštjan Maček (SD Štefana Kovača trap Murska Sobota), peti Tadej Kostanjevec (ŠSD Radgona) in šesti Ivan Krkač (SK Kunšperk). Po dveh dnevih tekmovanja in petih rundah je sicer vodil Maček s 118 zadetki, a je nato v končnem finalu streljal slabše in je s 26 zadetki zdrsnil na četrto mesto. V finalu je Blazinšek imel 42, Starc 37, Vatovec 31, Kostanjevec 19 in Krkač 15 zadetkov.
Med pomurskimi tekmovalci, ki se niso uvrstili v končni finale, je bil Sobočan Pojbič osmi, Miljevič deseti in Evgen Pap štirinajsti.  
Posamično je v 2. ligi zmagal Aleš Hozjan (SD Vrhnika), drugi je bil Miroslav Podpadec (SD Rudar Globoko), tretji Miha Nahtigal (SD Trap Ormož), četrti Anže Macur (SD Vrhnika) in peti Rok Žigante (TK Ilirska Bistrica). Med pomurskimi tekmovalci, ki se niso uvrstili v končni finale, je bil Sobočan Franc Gumilar sedmi, Radgončan Svetec ml. deveti, Pelcl pa dvanajsti.

rakičan, strelstvo, trap, finale-lige
Jure Zauneker
Finale lige v trapu

V tekmovanju zunaj konkurence je bil najboljši Rene Maček (SD Štefana Kovača trap Murska Sobota) s skupno 95 zadetki. Drugi je bil Robert Delorenzo (SD Olimpija) z 90, tretji pa Sebastjan Debevc (SD Vrhnika) s 85 zadetki.

rakičan, strelstvo, trap, finale-lige
Jure Zauneker
Finale lige v trapu

strelstvo trap finale liga rakičan štefan-kovač