vestnik

Sobočani v osmini finala pokala ugnali Radenčane

Vestnik.si, 5. 11. 2021
Gorazd Gider
Panvita Pomgrad.
Šport

Medtem ko je bil trener Panvite Pomgrada Dejan Fujs z Muro v Franciji, so njegovi varovanci doma v osmini finala pokala v pomurskem derbiju brez težav opravili z Radenčani.

Panvita Pomgrad – Radenci  3 : 0   

Izidi nizov: 25 : 15, 25 : 12, 25 : 15.  

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, 70 gledalcev, sodnika: Gujtman in Mesarič (oba M. Sobota).         

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 15, McConnell 9, Drvarič 1, Vrabl, Radović 12, Rojnik, Bedrač 6, Fužir 9, Hafner 1, Novak in Vori (oba libero). Trener: Gorazd Flisar.

RADENCI: L. Marič 1, Banič 1, Potočnik 4, N. Marič 3, Suhadolnik, Rajnar 10, Kavnik, Štimulak 1, Kovačič, Založnik 1 in Prelog (libero). Trener: Bogdan Marič.

odbojka, panvita-pomgrad, radenci, osmina-finala, pokal-slovenije
Gorazd Gider
Radenci.

V lokalnem pomurskem odbojkarskem obračunu osmine finala za pokal Odbojkarske zveze Slovenije sta se v Murski Soboti pomerila 1.A ligaš Panvita Pomrad in OK Radenci, ki tudi letos nastopa v 1. B državni odbojkarski ligi. Na obračunu omenjenih tekmecev so po pričakovanju vknjižili maksimalno zmago izkušenejši Sobočani, ki so mlade Radenčane nadigrali z maksimalnih 3 : 0 po vsega slabi uri igre. Varovanci trenerja Gorazd Flisarja, ki je na pokalni tekmi vodil Panvito Pomgrad zaradi odsotnosti prvega trenerja Dejana Fujsa, so bili boljši od Radenčanov v vseh elementih odbojkarske igre, pri čemer velja v radenski vrsti pohvaliti mladega Urbana Rajnara, ki je na korektorskem mestu edini uspel dosegati točke proti Sobočanom. Ostali v murskosoboški Panviti Pomgrad vzgojeni igralci, blokerja Vid Suhadolnik in Tim Štimular ter sprejemalec Rene Potočnik, pa ob solidnem organizatorju igre Niku Kovačiču ter hrabremu liberu Timoteju Prelogu tokrat niso prišli do izraza. Pri dodobra premešani murskosoboški zasedbi so tokrat dobili priložnost za igro predvsem odbojkarji, ki sicer manj igrajo. Odlično je delovala naveza Urban Drvarič – Dino Vinkovič, pri čemer je bil slednji tudi najučinkovitejši na tekmi. Nerešljiva uganka za obetavno radensko zasedbo pa sta bila tudi bloker Branislav Radovič in korektor Panvite Pomgrada Connor McConnell. Žana Bedrača pa si bodo Radenčani zapomnili po petih zaporednih uspešnih začetnih udarcih v zadnjem, tretjem nizu, kjer jim nato po zaostanku z 0 : 5 ni bilo več pomoči.

Panvita Pomgrad se je tako že uvrstila med 8 najboljših ekip v pokalnem tekmovanju in čaka naslednjega nasprotnika po žrebu za uvrstitev v polfinale pokala. Sobočani v soboto ob 19. uri v 6.krogu 1. A DOL za moške v telovadnici OŠ I v M. Soboti igrali s Črnučami, Radenčani pa v naslednjem krogu 1.B DOL v soboto gostujejo v Šempetru.

odbojka, panvita-pomgrad, radenci, osmina-finala, pokal-slovenije
Gorazd Gider
Panvita Pomgrad - Radenci 3 : 0.

Izjave po tekmi v M. Soboti:

  •          Gorazd Flisar, pomočnik trenerja Panvite Pomgrada:

»Z zmago smo zelo zadovoljni. Tekma je potekala po pričakovanjih, saj nasprotnik ni nudil dostojnega odpora. Upam, da bo tekmovanje za nas v pokalu šlo še naprej tako gladko kot do sedaj in z nestrpnostjo pričakujemo naslednjega tekmeca v četrtfinalu. Mladi Radenčani so še vedno neizkušeni, mi pa smo vnovčili svoje izkušnje iz višjega ranga tekmovanja in to se je izkazalo kot pomembno ter nam prineslo zmago. V prvenstvu smo trenutno tretji in v soboto igramo doma proti Črnučam, kjer želimo to visoko uvrstitev na lestvici tudi potrditi. Nato pa nas že čaka državni prvak Maribor, ki se mu bomo skušali zoperstaviti po najboljših močeh.«

  •          Bogdan Marič, trener OK Radenci:  

»V Radencih pomlajujemo ekipo, saj imajo fantje v povprečju 16 - 17 let. Mi smo se letos odločili, da  gremo na to pot z mladimi igralci, kjer smo začeli sodelovati z OK Panvita Pomgrad in njihovi igralci se tako kalijo pri nas, naši starejši odbojkarji pa so vmes zaključili s tekmovanjem. Danes so bili Sobočani kakovostnejši nasprotnik, mi pa smo se trudili, koliko smo po naših zmožnostih pač lahko parirali, zato nasprotniku seveda vse čestitke za zmago. Nas pa čaka še ogromno dela za obstanek v ligi tudi zaradi podpore lokalnega okolja in gledalcev, ki nas tako zvesto spremljajo na domačih tekmah.«

odbojka, panvita-pomgrad, radenci, osmina-finala, pokal-slovenije
Gorazd Gider
Panvita Pomgrad - Radenci 3 : 0.

odbojka osmina-finala pokal-slovenije panvita-pomgrad radenci
Kaj zdaj berejo drugi