vestnik

Sobočani za niz prekratki na Finskem

Vestnik.si, 22. 10. 2022
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Tiikerit Kokkola - Panvita Pomgrad 3 : 1.
Šport

Odbojkarji Panvite Pomgrad so v povratni tekmi evropskega pokala Challenge s Tiikeritom izgubili s 3 : 1. Ker so prvo tekmo doma dobili le s 3 : 2, so izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Tiikerit Kokkola - Panvita Pomgrad 3:1

Izidi nizov: 25:16, 20:25, 25:17, 25:21

Kokkola (Finska), gledalcev 400, sodnika: Erko Varblane (Estonija), Audrius Gargasas (Litva)

Tiikerit Kokkola: Thiessen 13, Väänänen, Storgård, Försti 6, Mäkinen 14, Lahti 8, Tupeli, Leppälä 15, Rekomaa 6, Saviaro, Mäkiluoma (libero). Trener: Mikko Keskisipilä.

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 8, Avšič, Drvarič 3, Suhadolnik, Rojnik 18, Kovačič 3, Legen, Milovanović 10, Bedrač 8, Fužir 5, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

odbojka, panvita-pomgrad, tiikerit-kokkola, challenge
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Tiikerit Kokkola - Panvita Pomgrad 3 : 1.

V povratni tekmi 1. kroga pokala Challenge so soboški odbojkarji Panvite Pomgrada na severu Evrope izgubili s 3:1 in se po porazu poslovili od nadaljnjega tekmovanja. Zmaga na prvi tekmi s 3:2 je bila na koncu v skupnem seštevku premalo za napredovanje.

Tudi na Finskem so, podobno kot v Murski Soboti, že od začetka prevladovali Finci, vendar pa Sobočani za razliko od prve tekme tokrat nismo zmogli popolnega preobrata. Predvsem so k temu botrovale lastne napake ter premalo odločna igra, ki bi lahko potek tekme obrnila v prid Sobočanov. Domači so osvojili kar 33 točk po napaki gostov, devet več od Slovencev, boljši so bili tudi v bloku, kjer so dosegli 12 točk, Sobočani zgolj štiri, pa tudi servis Prekmurcev je bil preslab, da bi nasprotnika oddaljil od mreže.

Sobočani so v prvem nizu držali priključek do izida 8:8, nato so Finci povedli z 21:13 in niz z devetimi točkami prednosti tudi dobili. Bilo je 25:16. Pri domačih je prevladoval srednji bloker Leppälä, ki je v prvem nizu dosegel pet točk, do konca pa 15 in bil najučinkovitejši v domači vrsti.

Čeprav so v drugem nizu domačini vodili zgolj z 1:0 in 4:3, je bil potek niza zelo izenačen. Sobočani so se prvič odlepili za več kot 2 točki po izidu 13:13, ko so serijo treh točk prišli do vodstva s 13:16. Pri izidu 20:22 je najprej za dve zaporedni točki poskrbel Bedrač, z deveto točko od skupno 18-ih pa je prvo zaključno žogo za zmago z 20:25 in izenačenje na 1:1 izkoristil Jakob Rojnik.

V nadaljevanju Panvita Pomgrad ni uspela ohraniti igre in zagospodariti na igrišču. V obeh nizih so domačini vodili od samega začetka do konca. Po vodstvu z 21:14 so tretjega dobili s 25:17, v četrtem pa je po 21:14 žarek upanja za Sobočane zasijal pri priključku na 23:21, a je Leppälä z dvema zaporednima točkama preprečil preobrat in domačim zagotovil zmago s 3:1 ter napredovanje v 2. krog, kjer se bodo pomerili s Steauo iz Bukarešte.

odbojka, panvita-pomgrad, tiikerit-kokkola, challenge
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Tiikerit Kokkola - Panvita Pomgrad 3 : 1.

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrad:

»Nasprotnik je bil tokrat kakovostnejši od nas v vseh pogledih igre. Žal v ekipi nismo imeli praktično nobenega razpoloženega igralca, ki bi odigral na svoji ravni ali pokazal celo kaj več. Tudi tisti, ki so vstopili v igro, niso prinesli potrebne svežine. Tiikerit Kokkola je bila tekmec po meri in premagljiva, v kolikor bi igrali na ravni, kot znamo. Tokrat smo bili zelo povprečni in to je bilo premalo. Poskušali smo spremeniti potek tekme na podoben način kot v Murski Soboti, a se ekipa ni odzvala na to. Rojnik je sicer dosegel kar 18 točk, žal pa je bilo to premalo, da bi potegnil voz navzgor. Tokrat enostavno nismo delovali kot prava ekipa.«