vestnik

Sobočani za niz prekratki na Finskem

Vestnik.si, 22. 10. 2022
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Tiikerit Kokkola - Panvita Pomgrad 3 : 1.
Šport

Odbojkarji Panvite Pomgrad so v povratni tekmi evropskega pokala Challenge s Tiikeritom izgubili s 3 : 1. Ker so prvo tekmo doma dobili le s 3 : 2, so izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Tiikerit Kokkola - Panvita Pomgrad 3:1

Izidi nizov: 25:16, 20:25, 25:17, 25:21

Kokkola (Finska), gledalcev 400, sodnika: Erko Varblane (Estonija), Audrius Gargasas (Litva)

Tiikerit Kokkola: Thiessen 13, Väänänen, Storgård, Försti 6, Mäkinen 14, Lahti 8, Tupeli, Leppälä 15, Rekomaa 6, Saviaro, Mäkiluoma (libero). Trener: Mikko Keskisipilä.

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 8, Avšič, Drvarič 3, Suhadolnik, Rojnik 18, Kovačič 3, Legen, Milovanović 10, Bedrač 8, Fužir 5, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

odbojka, panvita-pomgrad, tiikerit-kokkola, challenge
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Tiikerit Kokkola - Panvita Pomgrad 3 : 1.

V povratni tekmi 1. kroga pokala Challenge so soboški odbojkarji Panvite Pomgrada na severu Evrope izgubili s 3:1 in se po porazu poslovili od nadaljnjega tekmovanja. Zmaga na prvi tekmi s 3:2 je bila na koncu v skupnem seštevku premalo za napredovanje.

Tudi na Finskem so, podobno kot v Murski Soboti, že od začetka prevladovali Finci, vendar pa Sobočani za razliko od prve tekme tokrat nismo zmogli popolnega preobrata. Predvsem so k temu botrovale lastne napake ter premalo odločna igra, ki bi lahko potek tekme obrnila v prid Sobočanov. Domači so osvojili kar 33 točk po napaki gostov, devet več od Slovencev, boljši so bili tudi v bloku, kjer so dosegli 12 točk, Sobočani zgolj štiri, pa tudi servis Prekmurcev je bil preslab, da bi nasprotnika oddaljil od mreže.

Sobočani so v prvem nizu držali priključek do izida 8:8, nato so Finci povedli z 21:13 in niz z devetimi točkami prednosti tudi dobili. Bilo je 25:16. Pri domačih je prevladoval srednji bloker Leppälä, ki je v prvem nizu dosegel pet točk, do konca pa 15 in bil najučinkovitejši v domači vrsti.

Čeprav so v drugem nizu domačini vodili zgolj z 1:0 in 4:3, je bil potek niza zelo izenačen. Sobočani so se prvič odlepili za več kot 2 točki po izidu 13:13, ko so serijo treh točk prišli do vodstva s 13:16. Pri izidu 20:22 je najprej za dve zaporedni točki poskrbel Bedrač, z deveto točko od skupno 18-ih pa je prvo zaključno žogo za zmago z 20:25 in izenačenje na 1:1 izkoristil Jakob Rojnik.

V nadaljevanju Panvita Pomgrad ni uspela ohraniti igre in zagospodariti na igrišču. V obeh nizih so domačini vodili od samega začetka do konca. Po vodstvu z 21:14 so tretjega dobili s 25:17, v četrtem pa je po 21:14 žarek upanja za Sobočane zasijal pri priključku na 23:21, a je Leppälä z dvema zaporednima točkama preprečil preobrat in domačim zagotovil zmago s 3:1 ter napredovanje v 2. krog, kjer se bodo pomerili s Steauo iz Bukarešte.

odbojka, panvita-pomgrad, tiikerit-kokkola, challenge
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Tiikerit Kokkola - Panvita Pomgrad 3 : 1.

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrad:

»Nasprotnik je bil tokrat kakovostnejši od nas v vseh pogledih igre. Žal v ekipi nismo imeli praktično nobenega razpoloženega igralca, ki bi odigral na svoji ravni ali pokazal celo kaj več. Tudi tisti, ki so vstopili v igro, niso prinesli potrebne svežine. Tiikerit Kokkola je bila tekmec po meri in premagljiva, v kolikor bi igrali na ravni, kot znamo. Tokrat smo bili zelo povprečni in to je bilo premalo. Poskušali smo spremeniti potek tekme na podoben način kot v Murski Soboti, a se ekipa ni odzvala na to. Rojnik je sicer dosegel kar 18 točk, žal pa je bilo to premalo, da bi potegnil voz navzgor. Tokrat enostavno nismo delovali kot prava ekipa.«

odbojka pokal-challenge panvita-pomgrad tiikerit-kokkola