vestnik

Soboške ritmične gimnastičarke odlično v novo sezono

Vestnik, 17. 3. 2019
Arhiv društva
Uspešno so tekmovale tudi mlajše deklice (v prvi vrsti) in deklice (2. vrsta).
Šport

Društvo za ritmično gimnastiko Murska Sobota je nastopilo na prvi prvenstveni tekmi ritmične gimnastike v skupinskih sestavah na Vrhniki. 

Na tekmi je sodelovalo več kot 500 tekmovalk iz 14 klubov. Največji uspeh tekmovalk iz soboškega društva sta dosegli Nika Šeruga in Ivana Trplan, ki sta že na prvi tekmi sezone pristali na najvišji stopnički. Gimnastičarki sta sicer lanskoletni državni prvakinji. Mlajše deklice (Julija, Gaja, Jerca, Mara in Lina) so med 17 ekipami končale na šestem mestu. Deklice (Maša, Iva, Brina, Lana in Živa) so na Vrhniki osvojile peto mesto med skupno 18 sestavi.



Lana, Alina, Karen in Kejša so v kategoriji kadetinj zasedle 11. mesto, skupno je tekmovalo 23 ekip. V paru pa sta Taja in Tiara pristali na osmem mestu. Na tekmovalnem tepihu so tokrat prvič nastopile mladinke iz Osnovne šole Kapela, in sicer Sophie, Zoel, Vita, Lana in Polona, ter pristale na četrtem mestu. Med mladinkami pa sta Minea in Zara v paru zasedli šesto mesto.

64195658748c626134203278ef0aba57
Arhiv društva
Ritmične gimnastičarke soboškega društva.

V prihodnjih tednih tekmovalke čaka še ena prvenstvena tekma v skupinskih sestavah. To bo še ena priložnost za uvrstitev na državno prvenstvo, ki bo 11. maja po dolgem času prav v Murski Soboti.

Arhiv društva
Nika Šeruga in Ivana Trplan sta prvenstveno tekmo končali na najvišji stopnički. 
društvo za ritmično gimnastiko Murska Sobota prvenstvena tekma vrhnika