vestnik

Soboški klub optimističen glede nadaljevanja prvenstva

Vestnik, 18. 3. 2020
Aleš Cipot
Včerajšnja odločitev UEFE klub navdaja z upanjem, da bodo še to pomlad in verjetno tudi del zgodnjega poletja spremljali nogometno dogajanje v Evropi in tudi na domačem stadionu.
Šport

Kot smo že poročali, nogometaši Mure v tem času, ko se je življenje praktično ustavilo, trenirajo po individualnih programih. Klub pa je v uradnem sporočilu zapisal, da vsi skupaj upajo, da bodo spomladi in v zgodnjem delu poletja še lahko spremljali nogomet na njihovem stadionu.

"Vsi odgovorni v društvu NŠ Mura se ne glede na vse želje, vsa razočaranja, zavedamo resnosti trenutka in udejanjamo vse tisto, kar odrejajo regulatorni organi v državi, vse tisto, kar odrejajo krovne športne organizacije," sporočajo iz upravnega odbora in dodajajo, da je cilj vseh, da z odgovornimi ukrepi zaščitijo zdravje igralcev, tehničnega kadra in zaposlenih, predvsem pa  navijačev ter tistih, ki prihajajo na njihove dogodke in jih soustvarjajo.

Mura je z izvajanjem vseh aktivnosti prenehala 12. marca, ko so tudi prekinili trenažni proces mlajših selekcij, ustavili treninge članske ekipe ter zaprli območje stadiona in lokal za vse zunanje obiskovalce. Na izredni seji je upravni odbor društva sklenil, da za nedoločen čas preloži redni letni občni zbor društva, večini zaposlenih so odredili čakanje na delo doma za čas do preklica ukrepov, aktivnosti, ki so vezane na licenciranje za prihodnjo sezono se opravljajo od doma, na območju stadiona pa se s fizično prisotnostjo zaposlenega opravljajo le nujna vzdrževalna dela na travnatih površinah in objektu.  

"Restriktivni ukrepi se dodajajo iz dneva v dan in verjetno jih še ni konec, zato se je vodstvo članske ekipe odločilo, da najmanj do 31. marca ne opravlja skupnih treningov. Igralci so doma in imajo individualne programe dela, naloženo jim je tudi, da odgovorno omejijo socialne stike in se ravnajo skladno z že veljavnimi ali na novo sprejetimi priporočili NIZJ, resornih ministrstev in vlade Republike Slovenije," še sporočajo iz NŠ Mura. 

UEFA je včeraj evropsko nogometno prvenstvo preložila na prihodnje leto, da bi se lahko državna prvenstva po prekinitvi izpeljala do konca. Klub to navdaja z upanjem, da bodo še to pomlad in verjetno tudi del zgodnjega poletja spremljali nogometno dogajanje v Evropi in tudi na njihovem domačem stadionu. "To upanje nam lahko da energijo preživetja v teh turobnih, za nikogar prijetnih dnevih," so optimistično zaključili. 

nš-mura premor koronavirus ukrepi