vestnik

Soboški odbojkarji slavili v Novem mestu

Miha Šoštarič, 15. 11. 2020
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad slavila v Novem Mestu. Slika je simbolična.
Šport

Radenčani zaradi problemov z virusom preložili tekmo z Ravenčani.

Po 10. oktobru so soboški odbojkarji znova stopili na parket. V 10. krogu Sportklub 1. A državne lige so gostovali v Novem mestu, kjer so s 3 : 1 (-19, 21, 16, 22) premagali Krko. Po odigranih šestih dvobojih te sezone imajo odbojkarji Panvite Pomgrada deset točk in so s tekmo manj – predstavljen je bil dvoboj proti kranjskemu Triglavu, ki bi moral biti odigran 17. oktobra – na četrtem mestu.

Daljši odmor se je v uvodu tekme v Novem mestu varovancem Aleša Hribarja poznal. Nikakor niso uspeli sestaviti učinkovitih napadov, kar so Novomeščani izkoristili in po zadnjem izenačenju v nizu (16 : 16) z odličnimi servisi in učinkovito igro ob mreži prišli do vodstva v nizih z 1 : 0.

murska-sobota, odbojka, panvita, 1
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad slavila v Novem Mestu. Slika je simbolična.

Hribar je pred pričetkom drugega niza opravil menjavo.Namesto mladega Dina Vinkoviča je v igro poslal Nikolo Ražnjatovića, kar se je, glede na nadaljnji razplet dvoboja, pokazalo kot odlična poteza. Ražnjatović je z odličnimi sprejemi servisov omogočal podajalcu Urbanu Drvariču lažjo pripravo napadov. Odbojkarji Krke so sicer na začetku drugega niza še imeli točkovno prednost (7 : 5), nato pa je bilo vse v znamenju Sobočanov. Najprej so uprizorili neverjeten preobrat, saj so povedli z 11 : 7, prednost pa uspešno branili do konca drugega niza. V tretjem nizu sta bili ekipi poravnani le pri izidu 4 : 4, nato pa so Prekmurci z odličnimi začetnimi udarci zmedli domačine, ki niso več uspeli sestaviti učinkovitih napadov. Krkaši so v tem nizu osvojili vsega 16 točk.

Panvita: Ražnatović 7, Potočnik, Vinkovič, Drvarič 2, Radović 14, Rojnik 8, Flisar, Lakner 2, Novak, Bedrač 1, Grabar, Vori, Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

V četrtem nizu so novomeški odbojkarji izboljšali sprejem servisa, a nikakor niso uspeli zaustaviti razpoloženega Branislava Radovića, ki je poskrbel, da so se gostje odlepili na varno razdaljo (18 : 14). Nekdanji odbojkar soboške ekipe Zlatko Pulko je z uspešnimi napadi poskrbel, da so Novomeščani uspeli rezultat izenačiti (20 : 20), a sta Jakob Rojnik z asom ter Jure Lakner z uspešnim napadom in zaključnim asom poskrbela, da so vse tri točke pripadle gostom. »V prvem nizu smo bili v nekakšnem krču. Po tem obdobju brez tekem smo potrebovali kakšen niz, da smo se pobrali. Nikola Ražnatović je dobro odigral, potem ko je vstopil s klopi in enostavno je igra stekla,« je po tekmi dejal Drvarič.

Odbojkarji Radencev bi po prvotnem razporedu morali sinoči nastopiti na Ravnah in se v 10. krogu 1. B državne lige pomeriti s Fužinarjem. Zaradi okužbe z virusom in karantene nekaterih igralcev zaradi okužbe z virusom njihovih družinskih članov so bili primorani Radenčani tekmo prestaviti. »Upam, da jutri nadaljujemo s treningi v polni sestavi,« je ob dogajanju v radenskem klubu dejal trener Bogdan Marič.

odbojka radenci murska-sobota