vestnik

SP v judu: Gomboc izpadel že na začetku

Vestnik.si, 7. 6. 2021
Jure Zauneker
Adrian Gomboc.
Šport

Drugi dan svetovnega prvenstva v judu v Budimpešti je slovenske barve zastopal Pomurec Adrian Gomboc v kategoriji do 66 kilogramov.

Adrianu Gombocu, članu Judo kluba Bežigrad, je v prvem krogu izločilnih dvobojev kategorije do 66 kilogramov nasproti stal Kazahstanec Yeldos Zhumakanov. V zelo izenačenem rednem delu dvoboja so prisodili dve kazni Gombocu in eno kazen Kazahstancu. V boju za zlato točko je po slabi minuti dvoboja Adrian prejel še tretjo kazen in tako sklenil nastope na svetovnem prvenstvu.

Po nastopu na svetovnem prvenstvu je Gomboc za spletno stran Judo zveze Slovenije povedal: "V borbi s Kazahstancem je bila moja taktika, da se osredotočim na njegovo levo roko, kajti je levičar in meni levičarji ne ustrezajo. Zhumakanova poznam že od prej, enkrat sva se že pomerila pred današnjim dvobojem. S tokratno borbo sem zadovoljen, je pa še malo časa za napredek do olimpijskih iger. Sedaj me čakajo še ene mednarodne priprave, bolj podrobno pa bomo delo v naslednjih tednih dorekli s trenerjem po svetovnem prvenstvu."

Drugi Pomurec na svetovnem prvenstvu, Narsej Lackovič iz Ljutomera, bo svoje boje začel v četrtek.

judo adrian-gomboc svetovno-prvenstvo budimpešta