vestnik

Spet veliko golov na tekmi Beltinčanov

Vestnik.si, 3. 2. 2022
ND Beltinci Facebook
Beltinci Klima Tratnjek - USV St. Anna am Aigen 4 : 2.
Šport

V svoji četrti pripravljalni tekmi so Beltinci Klima Tratnjek na igrišču z umetno travo pod žarometi gostili USV St. Anna am Aigen, ki igra v avstrijski regionalni ligi center.

Beltinčani so avstrijsko ekipo, v kateri igra tudi nekaj Slovencev, premagali s 4 : 2, čeprav so gostje prvi povedli, vsi goli pa so padli v drugem polčasu. Strelci za Beltince Klimo Tratnjek so bili: Lubaki (66), Cener (68), Emruli (69), Vinokorov (86).

Začetna enajsterica Beltinčanov: Zver, Rantaša, Zeljković, Žaler, Vinokorov, Sočič, Maučec, Rodrigues, Pihler, Cener, Lubaki. V drugem polčasu so igrali še: Šaruga, Debelak, Hari, Emruli. Trener: Damjan Gajser. 

St. Anna je povedla v 53. minuti po hitrem protinapadu - 0 : 1. A gostitelji so v zgolj treh minutah uspeli zadeti trikrat in izid preobrniti v svojo korist. Najprej je v 66. minuti po lepem prodoru in asistenci Tevža Debelaka zadel Wesley Lubaki, oba igralca sta v Beltincih na preizkušnji - 1 : 1. Dve minuti kasneje je natančno podajo Adisa Emrulija izkoristil Chris Cener, ki je s strelom v daljši vratarjev kot Beltince prvič na tekmi povedel v vodstvo - 2 : 1. Le minuto kasneje pa se je Adis Emruli tudi sam vpisal med strelce in tako "žutim" zagotovil prednost dveh zadetkov pred končnico tekme - 3 : 1. S tem pa se serija zadetkov še ni končala. V 72. minuti so gostje izid uspeli znižati, potem ko so prestregli napačno podajo beltinske obrambe - 3 : 2. Mreža se je zatresla še enkrat v 86. minuti, ko je Evgeniy Vinokorov po levi strani odlično vtekal in sprejel žogo, potem pa premagal vratarja gostov za končni izid -  4 : 2.

Beltinčani bodo naslednjo pripravljalno tekmo odigrali v soboto ob 14. uri v Velenju, kjer bodo gostovali pri Rudarju.

beltinci-klima-tratnjek st.-anna-am-aigen pripravljalna-tekma 4-:-2