vestnik

Spopad za tretje mesto brez zmagovalca : Olimpija - Mura 3 : 3

Vestnik.si, 15. 5. 2022
Aleš Cipot
Olimpija : Mura
Šport

V predzadnjem krogu prve lige sta se v Stožicah od 17.30 dalje merila Olimpija in Mura. Oba kluba sta bila že uvrščena v Evropo, zato se borita samo za to, kdo bo na koncu tretji. Tekmo ste lahko spremljali z nami!

olimpija, mura, stožice
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

Olimpija: Banić, Čabraja, Ratnik, Van Bruggen, Boakye, Đurasek, Sešlar, Elšnik kap., Kvesić, Matko, Nukić. Trener: Robert Prosinečki. 

Mura: Zalokar, Gorenc, Balažic, K. Cipot, Maruško, Pucko, Kous kap., Bobičanec, Horvat, Klepač, Daku. Trener: Damir Čontala.

olimpija, mura, stožice
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

Srečanje vodi Nejc Kajtazović iz Kranja. 

1: Začetek tekme. 

6: GOOOL 0 : 1 Mihael Klepač! Sijajen protinapad Mure. Boakye je napačno oddal žogo do Maruška, ta je hitro v ogenj poslal Horvata, ki je potegnil po sredini in na koncu odlično podal med dvema branilcema do Klepača na desni strani. Ta je streljal in malce zadel vratarja Banića, vendar to ni preprečilo žogi pot v mrežo. 

olimpija, mura
Loris Cipot
Olimpija : Mura

9: Rumeni karton Daku. 

19: Lepa akcija Mure: Bobi je podal z leve strani, pred vrati pa je z glavo streljal Daku in poslal žogo mimo vrat, vendar tudi če bi zadel, gol ne bi veljal, ker je bil Bobičanec v prepovedanem položaju.

23: Atraktivna poteza Klepača, ki je s peto podal do Pucka, ta je v veliki hitrosti stekel v protinapad, na koncu akcije pa je streljal Daku, vendar je bil njegov strel blokiran. 

29: Velika priložnost za Muro: Daku je pobegnil in že preigral iztekajočega vratarja, nato je skušal spraviti žogo med dvema branilcema v prazna vrata, pa mu ni uspelo, akcijo je nadaljeval Klepač, ki pa se je zapletel in ni mogel priti do strela.

olimpija, mura, stožice
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

31: Še ena dobra priložnost za goste: po prostem strelu Bobičanca z desne strani je do strela z glavo iz neposredne bližine prišel Gorenc, a je samo oplazil žogo, zato je ta odvihrala mimo vrat. 

36: GOL 1 : 1 Mustafa Nukić! Kdor ne da, dobi. Prvi strel Olimpije v okvir je končal v mreži. Nukić je na desni strani preigral Cipota in na koncu močno sprožil z levico. Zaradi gneče pred njim Zalokar sploh ni videl žoge, ki ga je zadela in se od njega odbila v mrežo. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 1 : 1. 

olimpija, mura, stožice
Loris Cipot
Olimpija : Mura

Ob bučni podpori svojih številnih navijačev je bila Mura večji del prvega dela boljša in bi lahko ob golu dala še najmanj dva zadetka, saj je imela izjemno lepe priložnosti. Zaradi tega je bila kaznovana, drugače pa Olimpija razen navidezne terenske premoči ni imela idej, kako prebiti obrambo gostov. Čaka nas še zanimiv drugi polčas, verjetno s še več goli. 

olimpija, mura, stožice
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

46: Začetek drugega dela.

47: GOL 2 : 1 Erik Boakye! Mura ni uspela izbiti žoge pred kazenskim prostorom, Klepač je odbil ravno do Boakyeja, ki je sprožil z desnico in zadel spodnji kot vrat Zalokarja. 

50: Menjava pri Muri: T. Cipot namesto Gorenca. 

52: Rumeni karton K. Cipot.

58: Strel Čabraje z razdalje, Zalokar odbija v polje. 

59: GOOOOL 2 : 2 Tomi Horvat! Za žogo se je boril Klepač, Elšnik pa jo je skušal podati nazaj, oddal pa jo je le do Horvata, ki je pobegnil po levi strani in izjemno natančno zadel z diagonalnim strelom po tleh.

olimpija, mura
Loris Cipot
Olimpija : Mura

61: GOOOOOL 2 : 3 Mirlind Daku! Ogromna napaka vratarja Banića, ki je žogo nabil v nogo Dakuja, od katerega se je odbila v mrežo.

62: Zalokar sedaj rešuje izenačenje. Po podaji Čabraje je z glavo iz bližine nevarno streljal Nukić, soboški vratar je izvrstno posredoval in odbil žogo, Matko pa je nato zgrešil skoraj prazna vrata.

66: Ogromni priložnosti za Olimpijo: strel Nukića iz bližine je ubranil Zalokar, nato pa je po podaji z leve strani bil prekratek pred vrati eden od igralcev Olimpije.

68: Sedaj izjemna priložnost za Muro: po dveh podajah je Daku pobegnil obrambi in streljal, Banić pa je bil tokrat na mestu.

69: Rumeni karton Klepač in Čabraja.

70: Po prostem strelu Horvata z glavo strelja Daku, a za malo mimo vrat. 

70: Dvojna menjava pri Olimpiji. Iz igre Matko in Sešlar. Prihajata Aldair in Pilj.  

71: Rumeni karton Kous.

72: Menjavi pri Muri: Beganović in Ouro namesto Bobičanca in Klepača. 

73: Rumeni karton Horvat, ki ne bo smel nastopiti na naslednji tekmi. 

76: Rumeni karton Pucko. Tudi on ne bo smel nastopiti na tekmi proti Mariboru.

77: Dvojna menjava pri Olimpiji. Iz igre Elšnik in Kvesić. Prihajata Prtajin in Mudražija. 

80: Dvojna menjava pri Muri: Kasalo in Kozar namesto Kousa in Horvata. 

85: Kasalo si je priboril žogo in streljal po tleh, vendar mimo vrat. 

87: Po napaki Balažica, ki je podal točno na noge Nukiću, je nato po podaji napadalca Olimpije diagonalno nevarno streljal Mudražija, Zalokar pa je odlično posredoval.

88: GOL 3 : 3 Ivan Prtajin! Lepa akcija Olimpije: Nukić do Čabraje, ta pa z leve strani podaja pred vrata, kjer z glavo zadeva Prtajin. Slabo sta v obrambi reagirala K. Cipot in Balažic. 

olimpija, mura, stožice
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

90: Šest minut dodatka zaradi proslavljanja Green Dragonsov, ki so povzročili krajšo prekinitev. 

96: Ogromna priložnost za Kasala, ki je bil sam pred vrati, žogo pa nabil preko vrat.

97: Tokrat T. Cipot po podaji Dakuja sam pred vrati, a je njegov strel zaustavil Banić.

99: Konec tekme. 3 : 3.

olimpija, mura, stožice
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

Obračun, v katerem sta oba kluba že izpolnila svoj osnovni cilj, uvrstitev v Evropo, je po pričakovanju postregel z velikim številom zadetkov, lahko pa bi jih bilo še več. Mura je na koncu sodnikovega dodatka imela celo ogromni priložnosti za zmago, a je obe zapravila. Glede na videno in na to, da je Zalokar v nekaj primerih rešil Sobočane pred zadetkom, je na koncu izid morda tudi najbolj pravičen, čeprav je res, da so gostje imeli neprimerno več zrelih priložnosti. 

olimpija, mura, stožice
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

Olimpija ima tako pred zadnjim krogom še vedno dve točki prednosti pred Muro in bo naslednji teden gostovala v Celju, Mura pa bo doma gostila Maribor, ki je še vedno v boju za naslov prvaka. Pri črno-belih bodo manjkali Horvat, Kous in Pucko, se bo pa po odsluženi kazni vrnil Šturm. 

olimpija, mura
Loris Cipot
Olimpija : Mura

olimpija, mura, stožice
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

35.-krog plt olimpija-mura
Kaj zdaj berejo drugi