vestnik

Športna zveza Beltinci opravila svojo letno skupščino

Vestnik.si, 27. 6. 2020
Aleš Cipot
Skupščina Športne zveze Beltinci
Šport

Športna zveza Beltinci je v veliki dvorani beltinskega gasilskega doma opravila svojo letno skupščino. Katere prireditve lahko ponudi letos?

Prisotnih je bilo 12 delegatov. Na skupščini, ki jo je vodil Jože Ružič, so soglasno sprejeli delovno in finančno poročilo ter poročilo nadzornega odbora in disciplinske komisije. Nato so sprejeli tudi program dela za leto 2020. Ta program bi moral biti v največji meri podoben lanskemu, vendar pa je nekaj prireditev in tekmovanj odpadlo zaradi epidemije koronavirusa ali pa so bile preložene in bodo morda izvedene jeseni ali pa v krajši obliki.

beltinci, športna-zveza-beltinci, skupščina
Aleš Cipot
Skupščina Športne zveze Beltinci

Lani je Športna zveza izvedla 22 prireditev, tekmovanj oz. dogodkov. To so bili: novoletni tek (skupaj z ŠD Sloparca), novoletni pohod (skupaj s Tim Mlin Beltinci), zimska liga v malem nogometu občine Beltinci za šolarje, veterane in člane, izbor najboljših športnikov občine za leto 2018, skupščina Športne zveze, prijava na razpis za sofinanciranje programov športa v občini Beltinci, spomladanski del prvenstva v veteranski ligi malega nogometa 2018/2019, mini olimpijada, pohod po Ferijevi in Jožetovi poti, sklepni turnir veteranske lige, Pomurski športni festival (skupaj z KMN Meteor Melinci), športne igre krajevnih skupnosti občine Beltinci (v Ižakovcih), otroške delavnice, pohod, kolesarjenje in rolanje po vaseh občine Beltinci, jesenski del prvenstva v veteranski ligi malega nogometa 2019/2020, Veter v laseh, Beltinski tek (zaključek pomurskega pokala), prijava programov na razpis Fundacije za šport, občinski turnir v metanju pikada, priprava urnika za koriščenje telovadnice v zimskem obdobju 2019/2020, Miklavžev turnir v malem nogometu (skupaj z ND Beltinci) ter razpis in priprava zimske lige v malem nogometu 2020.

"Program za lani smo v celoti izvedla, moram pa poudariti, da športna zveza z vsemi sodeluje dobro. Kogarkoli prosimo za pomoč, nam takoj prisluhne in pomaga," je dejal predsednik ŠZ Beltinci Andrej Pozderec.

beltinci, športna-zveza-beltinci, skupščina
Aleš Cipot
Skupščina Športne zveze Beltinci

Športna zveza je že sprejela okvirni program za izvedbo, vendar bo ta odvisna od zdravstvenih razmer v državi. Letos so že morali preložiti Pomurski športni festival, ki bo v Melincih najverjetneje izveden sredi poletja ali v začetku jeseni v krajši obliki. Na programu naj bi bili dnevno-nočni turnir KMN Meteor, streljanje "penalov" in športne igre krajevnih skupnosti občine Beltinci, na skupščini pa so sprejeli tudi predlog, da bo na festivalu tudi predstavitev strelskih društev iz Turnišča in Gančanov.

beltinci, športna-zveza-beltinci, skupščina
Aleš Cipot
Skupščina Športne zveze Beltinci

Mini olimpijada, ki je navadno na sporedu maja, bo najverjetneje jeseni, vendar je Pozderec izrazil bojazen, da se lahko zgodi, da se bo jeseni nagrmadilo preveč dogodkov. Jože Ružič je spomnil tudi na to, da je planinsko društvo želelo imeti letos spomladi svečanost ob sedemdesetletnici društva in spust po Muri za Dimek – Hrovatov memorial, vendar zaradi epidemije to ni bilo mogoče. "Morda se bosta obe prireditvi izvedli oktobra, če bodo razmere to dopuščale," je napovedal Ružič. Tudi Franc Maučec iz Hokejskega kluba Lipovci je spomnil, da je letos zaradi epidemije odpadlo evropsko klubsko prvenstvo v hokeju na travi razreda Challenge I, ki bi moralo biti konec maja v Lipovcih, hkrati pa bi bilo v Predanovcih še EP razreda Challenge II. Andrej Tot pa je razkril, da se bo letošnja liga Labda v odbojki na mivki v beltinskem športnem parku najverjetneje izvedla kot turnir v krajši obliki.

Športna zveza Beltinci je imela lani za slabih 15 tisoč 400 evrov prihodkov in za slabih 19 tisoč 600 evrov odhodkov. Finančno stanje na dan 31. decembra 2019 je znašalo 7849 evrov.

beltinci, športna-zveza-beltinci, skupščina
Aleš Cipot
Skupščina Športne zveze Beltinci

športna-zveza-beltinci skupščina andrej-pozderec jože ružič