vestnik

Mura na Fazaneriji premagala Gorico z 1 : 0

Vestnik, 20. 9. 2020
Aleš Cipot
Mura : Gorica
Šport

Na stadionu Fazanerija so se včeraj na zadnji tekmi 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije pomerili nogometaši Mure in Gorice. Tekma se je končala z izidom 1 : 0 (0 : 0). Črno-beli tako še naprej ostajajo neporaženi, z zmago pa so se povzpeli na vrh lestvice PLTS.

Postavi obeh ekip

NŠ Mura: Obradović, Marič (Kous, 84), Karničnik, Lovrić, Šturm, Horvat, Brkić (Kozar, 67), Maroša kap. (Kouter, 81), K. Cipot (Filipović, 67), Bobičanec, Štrakl (Žižek, 81).

Gorica: Likar, T. Kavčič, Tomiček, Hodžić (Jermol, 89), M. Kavčič, Nkama, Grudina kap., Cvijanović (Marinić, 74), Volarič (Begić, 66), Oyewusi, Smajlagić.

Glavni sodnik: Asmir Sagrković 

Mura, ki trenutno zaseda drugo mesto na lestvici, lovi proti zadnje uvrščeni Gorici novo, že tretjo zmago v tej sezoni.  

Črno-bele, ki so v tej sezoni zmagali že dvakrat, enkrat pa remizirali, tokrat s severne tribune ponovno spremljajo člani navijaške skupine Black Gringos.

mura, gorica
Aleš Cipot
Mura : Gorica

Trener Mure Ante Šimundža se je sicer za tokratno tekmo odločil za kar nekaj sprememb v začetni enajsterici, nekateri nosilci igre pri Muri so prvi del tekme odsedeli na klopi. 

Mura, ki velja za favorita na tekmi, je z nekaj hitrimi akcijami dobro odprla tekmo, vendar so gostje že v 5. minuti  zapretili pred vrati Matka Obradovića. Po lepi podaji Luke Volariča in skoku Kehinde Mathiasa Oyewusija je bilo nevarno pred vrati Mure, vendar je z dobro reakcijo domači vratar ohranil mrežo nedotaknjeno. 

V 15. minuti je bilo nevarno tudi za gostujočega vratarja. Po hitrem protinapadu je Žan Karničnik lepo zaposlil Tomija Horvata, ki je streljal od daleč, vendar je žoga zletela v naročje vratarja Uroša Likarja. 

Prvi kot na tekmi so v začetku 18. minute izvedli Goričani, vendar predložek Gorana Cvijanovića ni bil nevaren za vrata Obradovića. 

V 27. minuti je z močnim strelom po tleh ponovno poizkušal Tomi Horvat, vendar je vratar Likar žogo izbil v prvi kot za Muro. 

V 39. minuti je po dolgem pritisku črno-belih Kai Cipot lepo podal do Tomija Horvata, ki je poskušal s strelom na gol. Žoga se je odbila od vratarja Likarja do Cipota, ki je poizkušal s strelom, vendar je žoga zletela visoko prek vrat.  

Pred koncem prvega polčasa je iz prostega strela poizkušal Luka Bobičanec, ki pa je zadel živi zid. Ob koncu prvega polčasa tako ostaja pri izidu 0 : 0. 

"Poskušamo tekmo zmagati, imeti čim več priložnosti, poskušali bomo zadeti in tekmo zmagati. Imamo močno klop, ki lahko dvigne nivo tekme v drugem polčasu," je po koncu prvega polčasa povedal Tomi Horvat. 

mura, gorica
Aleš Cipot
Mura : Gorica

V 52. minuti je Matija Kavčič v kazenskem prostoru Mure igral z roko, zato je glavni sodnik pokazal na najstrožjo kazen. 

54. minuta: GOL. Za vodstvo Mure z 1 : 0 je z bele točke zadel današnji kapetan Amadej Maroša, ki je s strelom po sredini gola nekoliko presenetil vratarja Likarja. 

V drugem polčasu sta se oba trenerja odločila za menjave igralcev, ki so poživili potek igre.

V 83. se je Semir Smajlagič odločil za neposreden strel, ki pa ga je Obradović odbil. Žoga je zletela do Oyewusija, ki pa je bil v prepovedanem položaju. 

V zadnjih minutah drugega polčasa tekme je z nekaj nevarnimi akcijami pritiskala Gorica, vendar priložnosti niso izkoristili. 

V 86. minuti je Andrija Filipović s strelom z glavo z neposredne bližine zadel okvir vrat. 

Filipović je v 88. minuti lepo podal Ninu Koutru, ki je z močnim strelom z razdalje skušal presenetiti Likarja, vendar je žoga zletela prek vrat. 

Glavni sodnik je dosodil še tri minute dodatka. 

nš-mura gorica plts