vestnik

(FOTO IN VIDEO) PSV kaznoval vsako napako, Muri hrbet obrnila tudi sreča

Vestnik, 24. 9. 2020
Aleš Cipot
Mura : PSV
Šport

NŠ Mura je na mestnem stadionu Fazanerija v 3. krogu kvalifikacij za Ligo Evropa gostila nizozemski PSV Eindhoven in izgubila z 1 : 5 (1 : 2). Tekmo, ki je sicer potekala pred praznimi tribunami, so tudi tokrat spremljali številni navijači v čarno-bejlih oštarijah ter pred domačimi zasloni.

Nogometaši Mure, ki so minuli četrtek v 2. krogu kvalifikacij na domači zelenici premagali danski Aarhus, bodo danes zvečer skušali preskočiti še eno evropsko oviro. Čaka jih namreč sloviti PSV iz Eindhovna. V primeru današnjega uspeha se bodo črno-beli prihodnji teden pomerili z zmagovalcem dvoboja Rosenborg - Alanyaspor, ki sta tekmo prav tako začela ob 19. uri. 

Ob tem velja dodati, da bo v primeru današnje zmage in napredovanja v naslednji krog Mura kot edini slovenski predstavnik v Ligi Evropa branila slovensko čast, saj je Celje medtem izgubilo z 0 : 1 proti ekipi Ararat-Armenia. 

mura, psv
Aleš Cipot
Mura : PSV

Medtem naša ekipa, ki je na terenu, poroča o več policijskih patruljah v Murski Soboti.

Začetni enajsterici

NŠ Mura: Obradović, Kous, Karničnik, Gorenc, Šturm, Kozar kap., Kouter, Horvat (Brkić, 76), Filipović (Marič, 76), Bobičanec, Žižek (Maroša, 81). 

PSV Eindhoven: Mvogo, Dumfries kap., Teze, Boscagli, Max, Rosario, Mauro Júnior, Thomas (Sadílek, 76), Bruma, Malen (Madueke, 86), Romero (Gakpo, 11).

Sodniki: Sandro Schärer, Bekim Zogaj, Jonas Erni, Fedayi San (Švica).

mura, psv
Aleš Cipot
Mura : PSV

Začetek tekme. 

V prvih minutah obe ekipi še tipata nasprotnika, nekoliko več posesti žoge pa imajo Nizozemci. 

V 7. minuti je Dumfries ostro podal v kazenski prostor Mure, oba napadalca PSV-ja pa sta bila prekratka. 

V 11. minuti so morali gostje opraviti prvo menjavo, saj se je poškodoval Romero. 

V 13. minuti je s strelom z razdaljen na gol poizkušal Tomi Horvat. Po podaji Filipoviča do Bobičanca je slednji podal Horvatu, ta je streljal močno, vendar je gostujoči vratar strel branil. 

17. minuta: GOL. Vodstvo PSV-ja. Po prekršku Jana Gorenca nad Malnom je glavni sodnik dosodil prosti strel. Max je izvedel prosti strel, žoga pa je v kazenskem prostoru zletela točno na glavo Malna, ki je premagal Obradovića in povedel PSV v vodstvo z 0 : 1. 

mura, psv
Aleš Cipot
Mura : PSV

21. minuta: GOL. Nogometaši Mure so izenačili, za 1 : 1 je po podaji Andrije Filipovića s kirurško natančnostjo zadel Nino Kouter.

mura, psv
Aleš Cipot
Mura : PSV

Tako so gol domačih pospremili v enem izmed lokalov v Murski Soboti.

mura, psv
Aleš Cipot
Mura : PSV

25. minuta: Po prekršku nad Kevinom Žižkom je glavni sodnik pokazal na prosti strel. Izvajalec je bil Luka Bobičanec, vendar je njegov strel blokiral živi zid. 

Mura je po izenačenju stopila na plin in večkrat nevarno zapretila s streli na nasprotnikova vrata. 

28. minuta: GOL. Gostje so povišali vodstvo na 1 : 2. Po podaji Maxa je prvi strel Maura Júniorja domači vratar branil, vendar se je žoga odbila, v gol pa jo je po ponovnem poskusu pospravil Mauro Júnior.

30. minuta. Prvi rumeni karton na tekmi je prejel Andrija Filipović zaradi prekrška nad Rosariom. 

Do konca polčasa, ki ga je sodnik podaljšal za dve minuti, se rezultat ni spremenil. 

mura, psv
Aleš Cipot
Mura : PSV

Začetek drugega polčasa. 

Kevin Žižek je takoj v začetku drugega polčasa zapretil. Po podaji Koutra je v 46. minuti Žižek stresel vratnico. 

Glavni sodnik Schärer je v 49. minuti pokazal drugi rumeni karton na tekmi, pokazal ga je Thomasu, po tem ko je ta storil prekršek nad Kevinom Žižkom. Le dve minuti pozneje se je z dobro obrambo izkazal Matko Obradović. 

54. minuta: GOL. 1 : 3 za goste, s strelom po tleh je zadel Gakpo, po tem ko mu je Bruma podal v kazenski prostor. Nizozemci so v treh poskusih na gol trikrat tudi zadeli. 

V 60. minuti je bilo nevarno pred vrati obeh ekip. Na eni strani je poizkušal Dumfiries, vendar je Obradović njegov strel ubranil, v hitrem protinapadu pa je želel gostujočega vratarja presenetiti Kouter, vendar je bil Mvogo na mestu.

65. minuta: GOL. Ponovno sprememba rezultata. Za vodstvo z 1 : 4 je ponovno zadel Malen.

V 70. minuti je porumenel še drugi nogometaš Mure, sodnik je rumeni karton pokazal Žigi Kousu. 

Sadílek, ki je pred kratkim vstopil v igro, je storil prekršek nad Kevinom Žižkom, zato je glavni sodnik pokazal na prosti strel, ki ga je v 78. minuti izvedel Luka Bobičanec. Slednji je ponovno poizkušal le nekaj trenutkov za tem, vendar je Mvogo njegov poizkus ubranil.  

90. minuta. GOL. Gostje so zadeli še petič. Ponovno je bil uspešen je bil Gakpo, ki je zadel že v 54. minuti. Sodnik je medtem ob izteku rednega dela pokazal še tri minute dodatka. 

Konec tekme. 

nš-mura psv-eindhoven uefa-liga-evropa kvalifikacije fazanerija
Kaj zdaj berejo drugi