vestnik

Mura morala na domačih tleh priznati premoč Olimpiji (0 : 1)

Vestnik, 21. 11. 2020
Vestnik
Mura : Olimpija
Šport

Na Mestnem stadionu Fazanerija v Murski Soboti sta se v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerila Mura in Olimpija Ljubljana.

Postavi obeh ekip

NŠ Mura: Obradović, Karničnik, Maruško (kap.), Gorenc, Travner, Brkić (Žižek, 60), Horvat, Kouter, Maroša (Marič, 79), Filipovič, K. Cipot (Bobičanec, 60)

NK Olimpija Ljubljana: Frelih, Milović, Perković, Boakye (Andrejašič, 81), Pavlović (Šme, 87), Elšnik (kap.), Caimacov, Kvesić (Ostrc, 91), Marin, Vombergar, Ivanović (Bosić, 81)

Sodniki: Matej Jug (glavni sodnik), Matej Žunič (1. pomoč), Davor Brezar (2. pomoč), Alen Borošak (4. sodnik)

Trenutno drugo uvrščena Mura lovi po dveh zaporednih remijih novo zmago na domačih tleh. Nasproti ji stoji ekipa Olimpije, ki je na zadnjih dveh tekmah zabeležila zmago in poraz in s trenutno 18 točkami zaseda četrto mesto na lestvici. 

Ekipi sta se v letošnji sezoni že srečali, in sicer v 3. krogu. Tekma se je na stadionu Stožice končala z neodločenim izidom 0 : 0. 

mura, olimpija
Vestnik
Mura : Olimpija

Črno-bele na stadionu tudi tokrat spremlja navijačica Trejza, sicer pa tudi tokrat po zvočnikih s svojimi napevi spodbujajo domače igralce člani navijaške skupine Black Gringos. 

Začetek tekme.

V 4. minuti je Mura prvič izvedla kar dva strela iz kota.

V 7. minuti je s strelom iz bližine poizkušal Ivanović, vendar je domači vratar Obradović dobro posredoval. Takoj zatem je streljal še Marin, vendar je žoga zletela v kot. Olimpija je prevzela vajeti na igrišču. 

Igralec Olimpije Kvesić je v 14. minuti izvedel prosti strel, vendar je žoga zletela krepko čez vrata Obradovića. 

V 19. minuti je prišlo do napake v obrambi Mure. Po slabi podaji Karničnika so žogo prestregli igralci Olimpije, s strelom na gol pa je poskušal Obradovića presenetiti Ivanović, vendar je bil domači vratar dobro postavljen. 

Po nekaj neuspelih priložnostih predvsem gostujočih igralcev se je igra umirila. 

Domači vratar Obradović se je v 34. minuti z dvema odličnima obrambama izkazal kar dvakrat zapored.  

V 35. minuti je glavni sodnik pokazal prvi rumeni karton na tekmi, po prekršku nad Kaiem Cipotom ga je prejel Timi Max Elšnik. 

GOL. Andres Vombergar je po podaji Marina v 45. minuti zadel za vodstvo Olimpije z 1 : 0. 

Kljub prejetemu zadetku je prvo ime prvega polčasa domači vratar Matko Obradović, ki je zaradi napake v obrambi in posledično vodstva Olimpije okrcal svoje soigralce. 

mura, olimpija
Vestnik
Mura : Olimpija

Začetek drugega polčasa. 

Muraši so se postavili nekoliko višje, vendar je Olimpija kmalu prevzela pobudo na igrišču, zmaji so bili tudi več pri žogi in si priigrali več priložnosti. 

V 59. minuti je rumeni karton prejel Marko Brkić, ki bo moral izpustiti naslednjo tekmo Mure. 

V 60. minuti je prišlo do prvih menjav na tekmi. Strateg Mure Ante Šimundža je zamenjal dva igralca, namesto Kaia Cipota je vstopil Luka Bobičanec, Marka Brkića pa je zamenjal Kevin Žižek. 

Po podaji Bobičanca iz kota je poizkušal vratarja Olimpije Freliha presenetiti Žižek, vendar žoge ni dobro zadel. 

Po prekršku nad Bobičancem je ta v 74. minuti izvedel prosti strel. Žoga je zletela naravnost Frelihu v naročje. Izid ostaja nespremenjen. 

Prvi menjavi je v 81. minuti opravil tudi strateg Olimpije Dino Skender.

V 83. minuti je Žigo Freliha skušal s strelom po sredini premagati Nino Kouter, vendar je bil njegov strel preslab. Podajalec je bil Tomi Horvat. 

Prečka je rešila Olimpijo pred prejetim zadetkom. 

Glavni sodnik je dosodil tri minute dodatka. 

Po prekršku Šmeja nad Andrijo Filipovićem je Jug pokazal na prosti strel. V 93. minuti ga je izvedel Luka Bobičanec, vendar je pri tem zadel živi zid. Žoga se je odbila, Bobičanec je poizkušal znova, vendar ponovno zadel živi zid. 

Konec tekme. 

"Nismo bili pravi v prvem polčasu, igrali smo drugače, kot smo se dogovorili, potem smo sicer nekaj stvari popravili. Zadnje minute prvega polčasa smo prejeli gol, ki si ga ne bi smeli dovoliti. Olimpija se je v drugem polčasu osredotočila na branjenje, nam pa je zmanjkalo nekaj sreče," je po koncu tekme povedal Šimundža. 

plts nš-mura nk-olimpija