vestnik

(FOTO) Mura v mestu vrtnic do šeste prvenstvene zmage

Vestnik, 24. 11. 2020
Jurij Kodrun/M24
Gorica : Mura
Šport

V 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Športnem parku Nova Gorica pomerila domača Gorica ter Mura. Črno-beli so z zadetkom Luke Bobičanca v 45. minuti postavili končni izid tekme. Po treh tekmah so le prišli do zmage in se z novimi tremi osvojenimi točkami povzpeli na trenutno 2. mesto na lestvici.

Postavi obeh ekip

ND Gorica: Likar, Tomiček, Mevlja, Širok, Bjelica, Grudina (kap.), Nkama (Marinič, 76), Cvijanović, Velikonja (Begić, 62), Oyewusi, Smajlagić

NŠ Mura: Obradović, Karničnik, Lovrič, Gorenc (Štrakl, 46), Travner, Horvat, Kouter (kap.), Bobičanec (Maroša, 87), Marič, Filipović (Kozar, 74), Žižek (Cipot, 81)

Sodniki: David Šmajc (glavni sodnik), Matej Vojska (1. pomoč), Dejan Švarc (2. pomoč), Dragoslav Perić (4. sodnik)

Nogometaši Mure so po zadnjem prvenstvenem porazu na domačih tleh proti ekipi Domžal zdrsnili na četrto mesto lestvice, ekipa Gorice pa z desetimi točkami zaseda predzadnje mesto.

Na medsebojnem srečanju, ki sta ga ekipi v tej sezoni odigrali v 4. krogu na Mestnem stadionu Fazanerija, so bili sicer črno-beli z golom Amadeja Maroše iz enajstmetrovke boljši od nasprotnikov. 

Črno-beli so na najdaljše gostovanje v sezoni odpotovali brez Marka Brkića, ki ima zaradi prejetih kartonov prepoved igranja, na klopi za rezervne igralce pa sta ponovno Alen Kozar, ki se vrača po poškodbi, ter Klemen Šturm, ki je imel prepoved igranja zaradi štirih prejetih kartonov.  

nš-mura, nd-gorica, gorica-:-mura
Jurij Kodrun/M24
Gorica : Mura

Začetek tekme. 

Prva minuta igre je minila mirno, Muraši, ki tokrat igrajo v zlatih dresih, so si priigrali prvi napad, nato pa so domačini v 2. minuti bili po prvi prekinitvi bolj nevarni za vrata Obradovića. V akciji je prišlo tudi do trka z glavama med med Nejcem Mevljo in Janom Gorencom, ki sta oba zakrvavela. 

Po prekinitvi je v samostojni akciji s strelom na gol domačinov skušal vratarja Uroša Likarja presenetiti Andija Filipović, vendar pri tem ni bil uspešen. 

Uvodne minute so sicer pripadle Murašem, ki so preko Luke Bobičanca in Andrije Filipovića večkrat poskušali s streli na gol. 

nš-mura, nd-gorica, gorica-:-mura
Jurij Kodrun/M24
Gorica : Mura

Semir Smajlagić je prvi nogometaš, ki je porumenel. V 15. minuti je nepravilno oviral Jana Gorenca in si prislužil rumeno kazen. Glavni sodnik je ob tem pokazal na prosti strel, ki ga je izvedel Luka Bobičanec, vendar je ostalo pri začetnem izidu. 

Črno-beli so prevzeli pobudo na igrišču. Več so bili pri žogi, več so tudi napadali, zato si Vrtnice niso priigrale veliko priložnosti za napad. 

Po prekršku Filipovića nad Nkamo je sodnik pokazal na prosti strel. Po dvojni podaji sta ga izvedla Aleksander Bjelica in Goran Cvijanović, ki je skušal z neposrednim strelom na gol presenetiti Matka Obradovića, vendar je ta bil dobro postavljen. 

V 38. minuti je porumenel še Etien Velikonja, ki je podrl Nina Koutra. Prosti strel je ponovno izvedel Luka Bobičanec, vendar je žoga zletela v naročje domačemu vratarju. 

nš-mura, nd-gorica, gorica-:-mura
Jurij Kodrun/M24
Gorica : Mura

Rumeni karton je v 41. minuti prejel tudi Andrija Filipović, ki ga je sicer glavni sodnik zaradi storjenih prekrškov kar nekaj krat opozoril.  

GOL. V izteku prvega polčasa je za vodstvo Mure z 1 : 0 zadel Luka Bobičanec, ki je z neposrednim strelom na gol z roba kazenskega prostora presenetil domačega vratarja. 

nš-mura, nd-gorica, gorica-:-mura
Jurij Kodrun/M24
Gorica : Mura

Minuta sodnikovega dodatka. 

Začetek 2. polčasa.

V 51. minuti so nevarno proti vratom Obradovića zapretili domačini, ki so poizkušali iz prostega strela, vendar je bil vratar črno-belih na mestu. Le dve minuti kasneje so s strelom v okvir vrat ponovno poizkušali domačini, vendar priložnosti niso izkoristili.  

Vrtnice so drugi polčas začele bolj odločno. Domačini so bili namreč več pri žogi, imeli so tudi več protinapadov, večkrat pa so poskušali s streli proti vratom nasprotnika. Ponovno se je z obrambami izkazal Obradović. 

V 66. minuti je po prekršku nad Cvijanovićem porumenel še Jure Travner iz Mure. Prosti strel je izvedel Širok, ki je zadel Luko Bobičanca v hrbet. Vrtnice so izgubile žogo, Muraši pa so s hitrim protinapadom prek Mariča prišli do priložnosti. Marič je podal do Bobičanca, ki je močno streljal na vrata Likarja, vendar je bil ta dobro postavljen. 

nš-mura, nd-gorica, gorica-:-mura
Jurij Kodrun/M24
Gorica : Mura

V 74. minuti je porumenel še en nogometaš Mure, Marič. 

Po prekršku Kozarja nad Mariničem blizu kazenskega prostora je prosti strel izvedel Cvijanović, ki je podal do Grudine, ta pa je s strelom z glavo na drugo vratnico skušal presenetiti Obradovića. Izid ostaja nespremenjen. 

V 83. minuti je z roba kazenskega prostora poizkušal Kai Cipot, vendar je žoga zletela prek gola. 

V zadnjih minutah drugega dela so bili domačini večkrat nevarni, vendar je bil Matko Obradović vedno na mestu. 

Tri minute sodnikovega dodatka. 

nš-mura nd-gorica plts